رشد بیش از ۱۰ درصدی گردشگری ایران در مقایسه با جهان

رشد بیش از ۱۰ درصدی گردشگری ایران در مقایسه با جهان

به گزارش تور و گردشگری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معتقد است: صنعت گردشگری ایران در سال 98 باوجود تعطیلی ها و ممنوعیت های سفر خارجی به سبب شیوع ویروس كرونا در ماه های پایانی، نسبت به سال قبل از آن با رشد بیش از 10 درصدی در مقایسه با رشد جهانی همراه بود.



ولی تیموری با تشریح دستاوردها و عملکرد حوزه گردشگری کشور طی چند سال قبل و با بیان این که صنعت گردشگری به منابع راهبردی کشورها تبدیل گشته است، به خبرنگار فرهنگی ایرنا، اظهار داشت: کشورها در صنعت گردشگری رقابت های منطقه ای و بین المللی با یکدیگر دارند.

وی همین طور با بیان تصویری از گردشگری بین المللی در یک ساله گذشته اظهار داشت: در طول یک سال قبل یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در عرصه بین المللی سفر رفته و حدود یک و نیم تریلیون دلار خرج کردند که این عدد ۱۰.۴ درصد سهم GDP جهان است.



معاون وزارت میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به رشد ۲.۵ رشد اقتصاد در عرصه جهانی اظهار داشت: متوسط رشد گردشگری یک درصد بیش از رشد اقتصادی یعنی ۳.۵ درصد بوده است.

او با اشاره به این که در سال های گذشته بطور متوسط از میان هر ۱۰ شغلی که ایجاد می شود یکی از آنها در رابطه با گردشگری بود، اظهار داشت: شتاب گردشگری در ۵ سال قبل به میزانی بود که از هر ۵ شغل جدید یکی از آنها وابسته به صنعت گردشگری بود بدین سبب می توان اظهار داشت که این نمایی از شتاب گردشگری در سطح جهان است.

معاون گردشگری کشور با اشاره به آمار اعلامی در سایت شورای عالی جهانی سفر و مسافرت درباره گردشگری ایران اظهار داشت: این ارگان مستقل که خصوصی نیز هست، اعلام نموده تاثیر مستیم و غیر مستقیم گردشگری بر GDP ایران ۶.۵ درصد است.

فعالیت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در صنعت گردشگری ایران



وی اظهار داشت: یک میلیون ۳۴۴ هزارنفر در حوزه گردشگری کشور مشغول فعالیت هستند و پولی که توریست خارجی برمبنای آمار جهانی در ایران خرج می کند یک هزار ۳۵۰ دلار است.

تیموری اظهار داشت: برمبنای پیش بینی های شورای جهانی سفر و مسافرت آمار گردشگری ورودی به ایران در سال ۲۰۱۹، شش و میلیون نفر تخمین زده شده ولی آمار ورودی توریست ما هشت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر و بیشتر از پیش بینی ها شد.

وی با بیان این که از سال ۸۷ روند گردشگری رو به رشد بود اما شتاب زیادی نداشت، اظهار داشت: با شروع دولت دوازدهم جهش زیادی به وجود آمد.

رشد گردشگری ایران در مقایسه با جهان

تیموری اظهار داشت: در سال ۹۵ چهار میلیون و ۹۰۰ هزار نفر، در سال ۹۶ پنج میلیون و ۱۰۰ هزار توریست و در سال ۹۷ هفت میلیون و ۸۰۰ هزارنفر توریست خارجی وارد ایران شدند و درحالی ۹ ماه اول سال ۹۸ هشت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر توریست خارجی به ایران آمدند که در سه ماه آخر سال توریست وارد کشور نشد. اما آمار توریست ورودی به ایران نشان میدهد هر ساله جهش ورود توریست داشتیم.

تیموری اضافه کرد: رشد گردشگری ایران در سال ۹۷ نسبت به سال قبل از آن ۵۲ درصد بوده و در سال ۹۸ نسبت به سال قبل با وجود اتفاقات بدی که برای کشور افتاد باز رشد ۱۱ درصدی داشت.

وی اظهار داشت: در صورتیکه رشد گردشگری جهان حدود ۵ درصد بوده است..

سیاست توزیع سفر اجرایی شد

تیموری درباره سیاست توزیع سفر داخلی اظهار داشت: برای اجرایی شدن سیاست توزیع سفر، مسیرهای گردشگری نیاز به تنوع محصولات گردشگری داشت بدین جهت بر روی توریست سلامت، طبیعت گردی، گردشگری کشاورزی، معدن و دریایی سرمایه گذاری و تمرکز شد.

تنوع محصولات، کمک به توزیع توریست

وی تمرکز بر گردشگری استان های محور شمال غرب کشور را یکی دیگر از سیاست های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نام برد، اضافه کرد: در این برنامه به جز برنامه ها خودمان از آژانس همکاری بین المللی ژاپن کمک گرفتیم.

تیموری درباره یکی دیگر از برنامه ها برای توزیع سفر با سازمان برنامه و بودجه آگاهی داد و اظهار داشت: برنامه توسعه طرح گردشگری در استان های کرمانشاه، ایلام، همدان و لرستان در حال انجام می باشد.

وی توسعه بوم گردی ها را از دیگر سیاست ها برای توزیع سفر دانست و اظهار داشت: روستاهای دوردست با ایحاد اقامت های بوم گردی به حوزه جاذبه های گردشگری اضافه گردید و گردشگران زیادی را جذب کرد.



دولت دوازدهم و برنامه محور شدن گردشگری

تیموری با بیان این که در دولت دوازدهم به جرات می توان اعلام نمود گردشگری در کشور برنامه محور شد، افزود: برای اولین بار سند استراتژیک گردشگری در سطح دولت به تصویت رسید که شاید بعد از انقلاب کار بی سابقه ای است.

معاون گردشگری افزود: به موازات تدوین و تصویب این برنامه راهبردی برنامه ملی توسعه گردشگری داخلی با همکاری سازمان جهانی توریست سازمان یونسکو حدود یک سال است که شروع شده که نقشه راه توسعه گردشگری کشور است.

تیموری با اشاره به این که در برنامه سوم و چهارم توسعه کشور تکلیف بر تهیه حساب های اقماری گردشگری بود ولی انجام نشده بود، اظهار داشت: بالاخره این کار به کمک مرکز آمار کشور و بانک مرکزی نوشته شد و الان در حال اجراست. از این پس با کمک حساب های اقماری جایگاه گردشگری در اقتصاد و اشتغال مشخص می شود.

نظام جامع آموزش گردشگری در حال تدوین است



وی درباره تهیه و تدوین نظام جامع آموزش گردشگری کشور اظهار داشت: فاصله ای بین دانشگاه و صنعت به وجود آمده بود که با تدوین نظام جامع آموزش این فاصله به حداقل رسیده است.

معاون گردشگری کشور اظهار داشت: الان با همکاری وزارت علوم در حال تدوین سرفصل های آموزشی حوزه گردشگری برای دوره های لیسانس، فوق لیسانس و دکترا هستیم. تا افرادی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند آسان تر بتوانند در صنعت گردشگری کشور آغاز به کار کنند.

تیموری با بیان این که کیفیت خدمات گردشگری بسیار با اهمیت می باشد، اظهار داشت: باتوجه به سلایق گردشگران به سمت افزایش کیفیت خدمات حرکت کردیم تا خدمات ارائه شده رقابت پذیر با دیگر تاسیسات گردشگری در کشورهای منطقه باشند.

به گفته وی گردشگری صنعت انسان محور است و اگر تمام خواست روحی گردشگری تامین نشود دیگر علاقه ای برای بازگشت و تجربه باردیگر را ندارد.

وی اضافه کرد: اگر توریست تجربه خوبی داشته باشد می تواند بین ۸ تا ۱۳ مشتری دیگر را به این محل بفرستد و البته برعکس آن نیز ممکنست یعنی اگر گردشگری ناراضی بر گردد بین ۸ تا ۱۶ نفر را متقاعد می کند که نباید به آنجا سفر کنند.

وی یکی دیگر از تکالیف گردشگری در برنامه ششم توسعه را واگذاری تصدی گری به بخش خصوصی اعلام نمود و اضافه کرد: وزیر گردشگری تصدی گری امور را در چارچوب بخشنامه ای در شهریورماه سال قبل به تشکل های خصوصی حرفه ای واگذار کرد.

کمک فنی اتحادیه اروپا برای تدوین برنامه ملی توسعه گردشگری

تیموری تشکیل اتاق فکر گردشگری را یکی از اتفاق های خوب برای این حوزه ارزیابی کرد و اظهار داشت: نخبگان گردشگری در پروسه تصمیم گیری و تصمیم سازی حوزه گردشگری بزودی موثر می شوند، این اتاق فکر در سطح ملی عملیاتی شده است و مدیران بخش دولتی و خصوصی اتاق فکری در اختیار خواهند داشت.

وی با اشاره به تحریم های ظالمانه گسترده مقابل ایران اظهار داشت: گردشگری در این تله گرفتار نشد و ما همچنان با سازمان و ارگان های بین المللی به همکاری هایمان ادامه خواهیم داد و با سازمان جهانی گردشگری، یونسکو، سازمان همکاری اسلامی و مرکز تجات جهانی همکاری می نماییم.

تیموری اظهار داشت: در صورتیکه با غرب چالش هایی داریم از محل کمک های فنی اتحادیه اروپا برای نهایی شدن برنامه ملی توسعه گردشگری کشور کمک می گیریم، گردشگری به مولفه رقابت منطقه ای و بین المللی تبدیل گشته است.



منبع:

1399/06/15
14:52:38
5.0 / 5
1878
تگهای خبر: آموزش , توریست , جاذبه , خدمات
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
ttma تور و گردشگری