معاون میراث فرهنگی كشور خبر داد:

بررسی 4 پرونده ایران در اجلاس مجازی كمیته میراث جهانی ناملموس

بررسی 4 پرونده ایران در اجلاس مجازی كمیته میراث جهانی ناملموس

تور و گردشگری: معاون میراث فرهنگی کشور از ارائه چهار پرونده ایران در پانزدهمین اجلاس مجازی کمیته میراث جهانی ناملموس که در ایام 24 تا 29 آذرماه 99 در پاریس برگزار می شود، آگاهی داد.



به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، محمدحسن طالبیان اظهار داشت: برمبنای تصمیم کمیته میراث جهانی یونسکو، این اجلاس به سبب شیوع ویروس کرونا به صورت آنلاین انجام می شود.
وی اضافه کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران برای این اجلاس، چهار پرونده ثبت جهانی مینیاتور، زیارت تادئوس مقدس، مهارت ساختن و نواختن عود و همین طور جشن مهرگان را ارائه کرده است.
معاون میراث فرهنگی کشور افزود: باتوجه به محدودیت های سهمیه ای یونسکو، این چهار پرونده به شکل مشترک با کشورهای همسایه تدوین شده تا بتوان از ظرفیت سهمیه مشترک با دیگر کشورها برای ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس کشور بهره گرفت.
طالبیان عنوان کرد: پرونده "مینیاتور" را به شکل مشترک با کشورهای ترکیه، آذربایجان و ازبکستان، پرونده "زیارت تادئوس مقدس" به شکل مشترک با ارمنستان، پرونده "مهارت ساختن و نواختن عود" به شکل مشترک با سوریه و پرونده "جشن مهرگان" به شکل مشترک با تاجیکستان تدوین و برای ثبت در لیست میراث جهانی ناملموس یونسکو پیشنهاد شده است.
وی افزود: کمیته ارزیابی پرونده های ثبت جهانی در تصمیم اولیه (draft decision) با ثبت جهانی دو پرونده "مینیاتور" و "زیارت تادئوس مقدس" موافقت و پیشنهاد ریفر (refer) دو پرونده "جشن مهرگان" و "مهارت ساختن و نواختن عود" را داده است.
معاون میراث فرهنگی کشور بیان کرد: منظور از ریفر کردن پرونده، ارجاع پرونده به اجلاس بعدی یونسکو برای ثبت جهانی است. این پرونده ها به سبب اینکه به شکل مشترک با کشورهای دیگر تنظیم شده، ظاهراً ابهام هایی برای کمیته ارزیابی جهانی بر روی نقاط مشترک برگزاری این عناصر فرهنگی در کشورهای تهیه کننده پرونده مطرح گردیده است، البته ایران به همراه سوریه و تاجیکستان به شکل مشترک دفاعیه های کارشناسی و فنی خودرا ارائه کرده است.
طالبیان اظهار داشت: امیدواریم با رایزنی چهار پرونده پیشنهادی ایران ثبت جهانی شود، البته تصمیم نهایی درباب این چهار پرونده، به نظر کمیته میراث جهانی ناملموس در این اجلاس باز می گردد.
وی با اشاره به اینکه ۱۸۰ کشور عضو کنوانسیون ۲۰۰۳ پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس هستند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۴ با تصویب مجلس شورای اسلامی به این کنوانسیون بین المللی ملحق و تا حالا موفق به ثبت جهانی ۱۴ عنصر فرهنگی ناملموس کشور در ذیل این کنوانسیون بین المللی شده است که به لحاظ رتبه بندی در رتبه هفتم دنیا قرار دارد.


منبع:

1399/09/19
17:47:57
5.0 / 5
1652
تگهای خبر: فرهنگ , گردشگری , مجازی , میراث
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری