گزارش تور و گردشگری؛

شروع سفرهای ایمن داخلی و خارجی

شروع سفرهای ایمن داخلی و خارجی

تور و گردشگری: فعالان گردشگری این روزها برای پذیرش مسافران در زمان تعطیلات آماده می شوند. از طرف دیگر همین روزها دستورالعمل جذب توریستهای خارجی اعلام خواهد شد تا صنعت گردشگری پس از 20 ماه احیا شود.



خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ با واکسیناسیون ۴۹ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۴۰۷ نفر که دوز اول واکسن کرونا و ۲۶ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۳۷۴ نفر که دوز دوم را تزریق کردند؛ در مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۷۶ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۷۸۱ دوز رسیده است.
این آمار نشان داده است نیمی از جامعه با تزریق دز اول به ایمنی تقریبی رسیده اند ازاین رو مجوز بازگشایی خیلی از مراکز گردشگری و تاریخی در کشور داده شده و بسیاری از افراد می توانند بدون داشتن مشکل در تردد به سفرهای استانی بروند. در همین حین، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی از صدور ویزای گردشگری خبر می دهد اتفاقی که صنعت توریسم نزدیک به دوسال است انتظارش را می کشد. هر چند تعداد توریستهای خارجی به ایران زیاد نیست و در آخرین آمار پیش از کرونا، نزدیک به ۹ میلیون توریست ورودی داشتیم اما با بسته شدن مرزها همین تعداد توریست هم پشت درها ماندند. بدتر آنجا بود که کسی نمی دانست چه زمانی میتوان به گردشگران ورودی مجوز سفر داد.
از طرف دیگر مردم زیادی که منتظر بودند تا با خیال راحت به سفر بروند، این روزها جاده ها را باز و شهرها را زرد رنگ دیدند ازاین رو امکان سفر برایشان فراهم گشته است. بخصوص این که در تعطیلات مهر ماه محدودیتی برای تردد وجود نداشت و خیلی ها راه چهار ساعته شمال را ۱۶ ساعته طی کردند!

جاده ها شلوغ شد و مراکز اقامتی و گردشگری در کشور باز و پر از مسافر بودند. رستوران های شهرهای شمالی کشور مملو از مسافرانی بود که می خواستند دلی از عزا در بیاورند. این اتفاق از فردا هم می افتد. همزمان با ولادت حضرت رسول اکرم (ص) و تعطیلی روز یکشنبه و همزمانی آن با تعطیلات آخر هفته از هم اکنون خیلی از مراکز اقامتی رزرو شده اند و احتمال ترافیک در جاده های گردشگری بسیار زیاد است.
سونامی یا گردشگری؟
اما اگر این حجم از سفرها دنبال نشود به قول ایمانی خوشخو از کارشناسان گردشگری، سونامی اتفاق می افتد نه رونق گردشگری! همینطور اگر قرار باشد با هر تعطیلی سیل گردشگران بی ضابطه به سفر بروند، باز هم شاهد بالارفتن آمار مبتلایان به کرونا خواهیم بود و در آن صورت مخالفان سفر، بهانه را در بازگشایی جاده ها و انجام سفر می بینند. ازاین رو باید ضوابطی برای یک سفر هوشمند و ایمن تعیین کرد. ضوابطی که این دفعه به واقع اجرا شود. قرار بود مدل هوشمند سفر در نمایشگاه بین المللی گردشگری بهمن ۹۹ ارائه شود اما تنها اتفاقی که در این نمایشگاه نیفتاد همین بود! قبل از آن ولی تیموری معاون گردشگری سابق وزارت میراث فرهنگی گفته بود که در نمایشگاه مدل جدیدی از سفر هوشمند عرضه می شود تا گردشگران بتوانند در دوران کرونا سفر ایمنی داشته باشند. ولی در هیچیک از بخش های نمایشگاه و حتی نشست ها به این مورد و عرضه الگوی مناسب پرداخته نشد. این درحالی بود که دو ماه به زمان سفرهای نوروزی ۱۴۰۰ مانده بود. سوال بی پاسخ
برخی گفتند منظور از سفر هوشمند و ایمن سفری است که مسافران بتوانند با خودروی شخصی سفر کنند و نه حمل و نقل عمومی. چون در فضایی مانند اتوبوس های بین استانی حتی اگر راننده، تمام ۴۰ صندلی یا ۲۵ صندلی را هم پر نکند و با ظرفیت نصف چندین ساعت مسافران را جابه جا کند باز هم در فضای بسته ای خواهد بود که احتمال انتشار ویروس در آن زیاد است.
ایمن ترین راه برای حمل و نقل خودروی شخصی بود اما سفر با خودروی شخصی که همه افراد خانواده در یک خودرو بودند و از سلامت یکدیگر آگاه بودند، ممنوع شده بود.
خیلی از افراد همچون فعالان گردشگری نسبت به آن معترض بودند و می گفتند چطور میتوان سفر اتوبوس با ۴۰ نفر شد اما اجازه سفر با خودرویی که ۴ نفر ظرفیت دارد را نمی دهند!؟
الگوی سفر هوشمند در یزد
برخی از استان ها اعلام نمودند که سفرهای ایمن به مقصدشان طبق یک الگوی فکر شده انجام خواهد گرفت مانند استان یزد. در واقع قرار بود مسافری که از مبدا حرکت می کند محل اقامت خویش را از قبل رزرو کرده باشد. مرکز اقامتی بیماری وی را از راه سامانه ماسک پیگیری می کرد تا بتوان به آن مسافر اجازه سفر داد و مانعی برای جابه جایی او با خودروی شخصی اش نباشد. هنگامی که به مرکز اقامتی هم رسید باز هم در زمان ورود به اتاق و ثبت نام، یک مرتبه دیگر از راه کد ملی، سلامت وی بررسی می شد.
اما قطع شدن سامانه ماسک، اعمال محدودیت در تردد بعضی از شهرها همچون مشکلاتی بود که اجازه نداد این طرح اجرا شود مهم تر از همه عدم هماهنگی دستگاههای متولی سفر بود.
۲۰ ماه معطلی بی جهت گردشگران
پس از آن نوبت به رونق گردشگری ورودی رسید. عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی ۲۰ ماه عدم صدور ویزای گردشگری به مسافران خارجی را بی جهت دانست. وی در نشست سمپوزیوم ملی گردشگری ایران اظهار داشت که ۲۰ ماه بدون دلیل و با بهانه به توریستهای خارجی ویزا داده نشد. این مورد درحال پیگیری و برطرف شدن است.
وی برای نخستین بار اعلام نمود که وزارت میراث فرهنگی عضو ستاد کرونا شده است و بعد از آن جلساتی با وزیر بهداشت و وزیر امور خارجه برگزار کرد. اتفاقی که فعالان گردشگری بارها از وزیر سابق میراث فرهنگی درخواست می کردند اما اجرایی نمی شد.
در این نشست سه جانبه، وزرا برای صدور روادید توریستهای خارجی تفاهم کردند هر چند که هیچ کجا جزئیات این نشست اعلام نشد اما وزیر امور خارجه در سخنانی گفته بود یکی از شروط ورود به ایران برای توریستهای خارجی، تزریق دو دز واکسن است.
مهمترین شرط ورود مسافران به کشور
این مهم ترین شرط برای مسافران ورودی خواهد بود چون ضرغامی هم در سخنرانی های خود به آن تاکید کرده و گفته بود که دستورالعمل ورود توریستهای خارجی به ایران تهیه و تدوین شده و همین روزها اعلام می کنید.
اما اساسا باید یکی دیگر از شروط ورود مسافران خارجی به ایران، شرایط حاکم بر کشور مبدا باشد بعنوان مثال گردشگران کشورهای کم خطر در اولویت قرار می گیرند و برای مسافران کشورهای پر خطر باید تمهیدات دیگری اندیشید یا از ورود آنها به کشور جلوگیری کرد. چون با وجود تزریق واکسن، کسی ضمانت نمی کند که فردی حامل ویروس کرونا نباشد. آن هم از نوع جدید ویروس که هر چند روز یک مرتبه درحال تغییر است.
مراکز اقامتی بهداشتی
ضمن این که اقامت آنها در هتل ها و مراکز اقامتی می بایستی تضمین شده و از قبل مشخص شده باشد. این اتفاق باعث خواهد شد که هم مرکز اقامتی پروتکلهای بهداشتی را دقیق تر رعایت کند و هم توریستهای خارجی در هر جایی اقامت نکنند و سلامت آنها درحال پیگیری باشد.
چون پیش از این برخی گردشگران به سادگی از هر مرکز اقامتی استفاده می کردند بدون این که مراجع ذی ربط از آن آگاه باشند اما در صورتیکه چنین ضوابطی ایجاد شود، میتوان فهمید مسافر در کجاها اقامت داشته و آیا آن مرکز سلامت بوده یا نه.

در حال حاضر موزه ها و مراکز گردشگری و تاریخی باز شده اند و در زمانی مانند آخر هفته ها یا تعطیلات مشاهده می شود افراد زیادی به این مراکز رجوع می کنند اما گویا هنوز موزه ها و مراکز تاریخی با وجود این که به سیستم بلیت های الکترونیکی متصل شده اند قاعده محدودیت در رزرو بازدیدکننده را اجرا نمی کنند همین مبحث باعث می شود در تعطیلاتی مانند تعطیلات مهر ماه تصاویری از موزه ها منتشر شود که مملو از بازدیدکننده است. این اتفاق نشان داده است هنوز سیستم بازدید از بناهای تاریخی و گردشگری هم ضابطه مند نشده است.
نقش مردم در سفرهای ایمن
به نظر می رسد با بازگشایی مرزها برای توریستهای خارجی لازم است مردم بعنوان توریستهای داخلی کمی بیشتر از قبل برای داشتن سفر ایمن، احتیاط کنند و خودشان ضابطی برای اجرای پروتکلهای بهداشتی در مراکز گردشگری و تاریخی و اقامتی شوند و اگر مشکلی می بینند حاضر به دریافت خدمات از آن مرکز نشوند بلکه آنرا گزارش دهند در این صورت مراکز خدمات دهنده هم می دانند که باید بیشتر از قبل حواسشان به گردشگران باشد. این اتفاق باعث می شود توریستهای خارجی هم سفر در ایران را ایمن بدانند و خدمات لازم را استاندارد دریافت نمایند.


منبع:

1400/07/30
12:15:34
5.0 / 5
1198
تگهای خبر: استاندارد , تاریخی , توریست , خدمات
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
ttma تور و گردشگری