مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل:
محوطه باستانی قره حسنلو اردبیل تا اختتام شهریور ثبت ملی می شود
تور و گردشگری: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل از برنامه ریزی و کوشش برای ثبت ملی این اثر تاریخی تا اختتام شهریور ماه امسال آگاهی داد.
به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایرنا، نادر فلاحی روز جمعه با انتشار ویدئویی از نشست خود با مطالبه گران مردمی در صفحه اینستاگرام خود، اظهار نمود: من و همکارانم انتقاد مطالبه گران نسبت به نحوه اطلاع رسانی اداره کل از محوطه باستانی قره حسنلو را می پذیریم و پس از این، مجموعه روابط عمومی ما تلاش خواهند کرد در زمینه اطلاع رسانی تلاش کنند تا در این رابطه سوءتفاهماتی نزد افکار عمومی و تاریخ دوستان پیش نیاید.
وی اضافه کرد: معاونت میراث فرهنگی و همکاران تلاش می کنند تا محوطه باستانی قره حسنلو را تا اختتام شهریور ماه به ثبت ملی برسانند.
فلاحی تصریح کرد: باتوجه به ضرورت اجرای برنامه های توسعه و عمران در استان و لزوم وجود کارخانه آهن برای ایجاد اشتغال در شهرستان نمین و ویلکیج و پشتیبانی از سرمایه گذار آن، قرار شد برنامه حفاظتی و صیانتی از محوطه باستانی مذکور را تا آخر شهریورماه در اختیار سرمایه گذار و واحدهای مربوطه قرار دهیم.
وی افزود: از این پس یکی از مطالبه گران به عنوان نماینده آنها، با معاونت میراث فرهنگی و سرپرست هیات کاوش ارتباط خواهد داشت تا اطلاعات به روز در اختیار او قرار بگیرد و او نیز اطلاع رسانی لازم و متناسب با نیاز افکار عمومی را درباره محوطه قره حسنلو انجام دهد.
فلاحی اشاره کرد: همین طور از ظرفیت دانشگاه محقق اردبیلی برای گروه دیرینه شناسی استفاده خواهیم کرد و در این رابطه تفاهم نامه ای منعقد خواهد شد و قسمتی از حفاطت و صیانت از محوطه قره حسنلو به این گروه سپرده خواهد شد.
به دنبال کارهای راه اندازی کارخانه فولاد در نزدیکی شهرستان نمین استان اردبیل و کشف نشانه هایی از محوطه باستانی قره حسنلو مربوط به دوره اشکانیان، موضوع حفاظت و کاوش ضرورت انجام جستجوهای دیرینه شناسی در آن، در رسانه های اجتماعی مورد بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
۴۷ طرح میراث فرهنگی و گردشگری در استان درحال اجراست
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل در ادامه سخنانش از درحال اجرا بودن ۴۷ پروژه و طرح در زمینه میراث فرهنگی و زیرساخت های گردشگری استان آگاهی داد و اظهار داشت: باتوجه به انتخاب اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال میلادی ۲۰۲۳، در نشست با مطالبه گران اجتماعی، راهبرد استان در موضوع اردبیل ۲۰۲۳ بطور اجمال عنوان شد و برنامه های سرمایه گذاری در زمینه گردشگری، معرفی قابلیت ها، آموزش و فرهنگ سازی، صیانت و حفاطت از ابنیه باستانی و ثبت میراث معنوی ملموس و غیرملموس تبیین شد.
فلاحی افزود: درباره برنامه های اداره کل درباب مجموعه های باستانی و تاریخی جمعه مسجد، شهر یئری، قلعه اولتان و محوطه های باستانی شهرستان های گرمی، اصلاندوز، پارس آباد، انگوت، بیله سوار، مشگین شهر، نیر، نمین، سرعین، اردبیل، کوثر و خلخال بحث ها و مواردی در حضور مطالبه گران مطرح و قرار شد از ظرفیت دانشگاه ها، مجموعه های علمی پژوهشی و تشکل های مردم نهاد در این جهت استفاده نمائیم.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده و با جاذبه های طبیعی، تاریخی، مذهبی و اقتصادی جزو مقاصد اصلی توریستهای داخلی و خارجی است.