میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

فرش قرمز برای بلاگرهای فرنگی

فرش قرمز برای بلاگرهای فرنگی

تور و گردشگری: به گزارش تور و گردشگری، ایجاد شعبه اختصاصی برای جرایم میراثی، آمادگی برای نمایشگاه گردشگری، نامه ضرغامی به وزیر آموزش و پرورش و نشست معاون گردشگری؛ همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته فعالان گردشگری برای نمایشگاه بین المللی گردشگری آماده می شوند و مقرر است صنایع دستی از آن حذف شود، با این وجود معاون صنایع دستی استان تهران از برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی در ایام سوم تا ششم اسفند اطلاع داد و اظهار داشت: از تسهیلات و ظرفیتهای نمایشگاه گردشگری برای برگزاری این نمایشگاه بهره گرفته می شود. احسان دهقانی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در رابطه با برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران بیان نمود: این نمایشگاه بعد از پایان نمایشگاه بین المللی گردشگری با فاصله چند روز از سوم تا ششم اسفند ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران انجام خواهد شد. معاون صنایع دستی اظهار داشت: بخش خصوصی درخواست برگزاری این نمایشگاه را به معاونت صنایع دستی تهران داد و ما هم این درخواست بررسی و مجوز برگزاری را صادر کردیم. زمان درخواستی بخش خصوصی ۱۲ تا ۱۵ اسفند بود که به سوم تا ششم اسفند تغییر داده شد. از این جهت که به زمان برگزاری نمایشگاه گردشگری نزدیک باشد و اداره های کل میراث فرهنگی استان ها بتوانند تسهیلاتی که برای حضور فعالان گردشگری در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران فراهم می کنند را در اختیار فعالان صنایع دستی هم قرار داده و آنرا به اشتراک گذارند. از طرفی در روزهای سوم تا ششم اسفند با سه روز تعطیل مواجه هستیم و بازدیدکنندگان زمان بیشتری برای حضور در نمایشگاه خواهند داشت. دهقانی اظهار داشت: به اداره های میراث فرهنگی در استان ها سفارش می نماییم از ظرفیتهای موجود در غرفه های نمایشگاه گردشگری برای نمایشگاه صنایع دستی هم بهره ببرند. چون اداره ها یک مرتبه برای نمایشگاه گردشگری هزینه کرده اند و پول غرفه را داده اند ازاین رو میتوان از همان متریال برای غرفه های نمایشگاه صنایع دستی هم استفاده نمود.
حق الکشف به قانون میراث طبیعی تسری یابد مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به عرضه بسته تقنینی جامع میراث طبیعی ایران پرداخته است. در بخشی از این گزارش هم در رابطه با پرداخت حق الکشف مواردی را ذکر کرده و پیشنهادی داده است.
در این گزارش آمده: پرداخت حق الکشف یکی از شیوه های بازدارنده برای جلوگیری از وقوع جرایم میراث فرهنگی است و حتی در مواردی، مشوق مجرمین بالقوه به پرهیز از جرم و در عوض گزارش به مقامات برای دریافت پاداش و حق الکشف بوده است.
قانون پیشگیری از حفاری های غیرمجاز به قصد کشف اشیای عتیقه مصوب ۱۳۵۸ که پرداخت حق الکشف به کاشفان تصادفی را مجاز دانسته و حتی میزان حق الکشف را به افرادی که اموال کشف شده را بموقع تحویل مقامات می دهند هم تعیین کرده است.
بدین ترتیب یکی از تکالیف قانونی این حوزه، پرداخت حق الکشف به کاشفان تصادفی است. در این خصوص در اجرای موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، «دستورالعمل اجرایی پرداخت حق الکشف اموال فرهنگی تاریخی توقیفی و کشفیات اتفاقی» ابلاغی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی سال ۱۴۰۱، پرداخت حق الکشف به ضابطین فضایی و کاشفین تصادفی را تأیید کرده است.
اختصاص ۱۶۸ میلیارد تومان برای بیمه فعالان صنایع دستی سید عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در برنامه صبحانه ایرانی حضور یافت و در شروع صحبت هایش بر اهمیت ایجاد شادی و نشاط در جامعه تاکید نمود. وی شنیدن قرائت های مختلف را در قضاوت صحیح مؤثر دانست و فقدان آنرا یکی از اشکالات کشور در تصمیم گیری ها عنوان نمود و اضافه کرد: صبحانه های من به سبب فراجناحی بودن به صبحانه های سیاسی معروف شد. وی با اشاره به اینکه انقلاب دو امدادی است و باید از همه دولت های قبل و زحمات آنها تشکر کرد، افزود: ما پنج رئیس جمهوری داشتیم که خدمت کرده اند و هر یک خصایص خوبی هم داشته اند. اگر من گزارشی می دهم، دیگران هم در این سال ها زحمت کشیده اند و کار را جلو برده اند. مثل دیواری که آجرچینی می شود و چند آجر هم ما می گذاریم. این را باید تبدیل به فرهنگ نماییم. وزیر میراث فرهنگی ضمن اشاره به این که صنایع دستی متشکل از صنایع دستی و هنرهای سنتی است، اضافه کرد: من سال ها با هنرمندان کار کرده ام. هیچ هنری به اندازه هنرهای سنتی هم گرایی با فرهنگ، سبک زندگی، تمدن ایرانی، دین و رفتار ندارد و دارای دامنه بسیار وسیعی است. ضرغامی به فعالیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این عرصه اشاره نمود و افزود: ۶۰۰ هزار نفر رسمی هستند و ۶۰۰ هزار نفر رسمی نیستند، اما شناخته شده اند و همگی با ما در ارتباط هستند. وی ضمن اشاره به شعار هرخانه یک کارگاه، اضافه کرد: صنایع دستی خانوادگی است و همه اعضا کنار یکدیگر کار می کنند و بچه ها از سن پایین مهارتی را یاد می گیرند.
گردشگری و هتلداری به آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش اضافه شود سید عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نامه ای به رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش نوشت: فعالیت صنایع گردشگری و هتلداری به صورت دانش محور و کاربردی بوده به صورتی که شاخه های متنوع گردشگری و روش های پذیرایی و میهمان نوازی همواره درحال به روز رسانی و بهینه سازی متناسب با نیازهای روز گردشگران است و این امر توجه ویژه به مقوله آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص را بیشتر از پیش ضروری کرده است.
با عنایت به این که در سالهای اخیر در هنرستان های زیر مجموعه؛ رشته های گردشگری و هتلداری دایر شده است، ولیکن برای جذب آموزگاران و معلمان متخصص از فارغ التحصیلان این رشته ها در ردیف های استخدامی آزمون سراسری آن وزارت خانه متناسب با نیاز در واحدهای زیر مجموعه، اقدام لازم صورت نگرفته است.
همچنین در هنرستان ها و مدارس مرتبط، به سبب عدم جذب نیروی متخصص و استفاده از متخصصان رشته های غیر مرتبط اساسا نتایج مدنظر برای توسعه گردشگری حاصل نمی گردد.
با توجه به فراخوان جدید استخدامی آن وزارت خانه و عدم درج رشته های در رابطه با صنعت توریسم دستور فرمائید ضمن اصلاح و درج کد رشته های گردشگری و هتلداری در ردیف های جدید از ظرفیت متخصصان و فارغ التحصیلان رشته های فوق الذکر در این آزمون و آزمون های بعدی استفاده گردد.
رونمایی از کتاب یکصد و سیزده مجلس نقالی کتابخانه و موزه ملی ملک هم زمان با برگزاری آئین گرامی داشت مبعث حضرت رسول اکرم صلی الله ضد و آله و سلم، از کتاب یکصد و سیزده مجلس نقالی از مرشد ولی الله ترابی رونمایی نمود. در این آئین که بر پایه وقف نامه زنده یاد حاج حسین آقا ملک برپا شد، بزرگ ترین موقوفه فرهنگی ایران همینطور از میراث داران روایی (نقالان و پرده خوانان) تجلیل کرده و دستاوردهای آنان در زمینه فرهنگ و آئین های سنتی ایرانی- اسلامی را گرامی داشت. سخنرانی، منقبت خوانی و موسیقی، دیگر برنامه های آئین گرامی داشت مبعث حضرت رسول اکرم صلی الله ضد و آله و سلم بود.
۲۰ اینفلوئنسر خارجی برای تولید محتوای گردشگری به ایران می آیند علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در نشستی پیرامون برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران که امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد اظهار داشت: نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته از ۲۳ تا ۲۶ بهمن در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران انجام می شود. وی اظهار داشت: این نمایشگاه که از بزرگترین نمایشگاه های کشور است، در ۲۰ سالن، ۶۰ هزار متر مربع و با ۹۸۷ غرفه مشارکت کننده انجام می شود. ۹ سالن آن به شرکتهای دانش بنیان، یک سالن به مشارکت کنندگان خارجی و یک سالن به گردشگری سلامت در نظر گرفته شده است. برای هر استان هم تم های مختلفی در نظر گرفته ایم. معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی اضافه کرد: حضور گروههای آئینی یکی از خصوصیت های نمایشگاه است همینطور بخش توریسم خوراک به صورت ویژه دیده شده است. یکی از جلوه های نمایشگاه سال جاری حوزه سرمایه گذاری است. در این چند روز ۶۰۰ بسته سرمایه گذاری در کنار ۱۵۰۰ فرصت سرمایه گذاری با مشارکت معاونان استانداری ها عرضه می شود. شالبافیان خاطرنشان کرد: کشورهای روسیه، ترکیه، مالزی، اندونزی، تایلند، ازبکستان، ویتنام، تاجیکستان، زیمباوه، تانزانیا و سریلانکا در این نمایشگاه غرفه دارند. همینطور برای شرکت کنندگان خارجی فضاهای گفت و گو تهیه شده است. ضمن این که ۶۹ دفتر خدمات مسافرتی خارجی به غیر از دفاتری که غرفه دارند اعلام حضور کردند که بیشتر از شهر های کازان و سنت پترزبورگ روسیه هستند.
ایجاد شعبه اختصاصی رسیدگی به جرایم میراث فرهنگی در تهران رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی اظهار داشت: شعبه اختصاصی در تهران به جرایم میراث فرهنگی اختصاص یافت. شنیدیم در بعضی از استان ها هم شعبه های مجزا برای رسیدگی به این نوع جرایم درحال راه اندازی است. مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه که در آئین اختتامیه کارگاه تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه های باستانی سخن می گفت ضمن اشاره به این که در مبحث تعیین عرصه و حریم در بعضی از مواقع بین همکاران دیرینه شناس اختلاف نظرهایی وجود دارد و بعضی از فعالیت ها آنگونه که درست است پیش نمی رود بر امر آموزش لحظه به لحظه در این عرصه تاکید کرد و اظهار داشت: اگر از صد دیرینه شناسی که برای تعیین عرصه و حریم به محوطه می روند ده نفر هم احتیاج به آموزش داشته باشند ما باید این امکان را برای آن تعداد فراهم آوریم. وی با طرح این پرسش ها که فلسفه و ماهیت تعیین عرصه و حریم و ماهیت حقوقی آن چیست و شیوه انجام کار چه باید باشد مبحث تعیین عرصه و حریم را مهم خواند و خاطرنشان کرد: متأسفانه حفاران قاچاق جلوتر از ما حرکت می کنند، محوطه های بسیاری در کشور ویران شده یا درحال ویرانی هستند. این خیلی بد است که بگوییم ما باید خودمان را با حفاران غیرمجاز وفق دهیم و با خلاقیت از تکنیک هایی استفاده نماییم که بتوانیم محوطه های ویران شده را هم مطالعه نماییم. رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: خیلی تلخ است که بر اساس گزارش ها بیشتر از ۱۹۵ هزار محوطه و تپه باستانی در نقشه دیرینه شناسی کشور ثبت شده و از این تعداد ۱۷ تا ۱۸ هزار تپه ثبت ملی شده اند که از این تعداد هم شاید چند هزارتا تعیین عرصه و حریم شده باشند.

1402/11/22
15:16:18
5.0 / 5
432
تگهای خبر: آموزش , تاریخی , تخصص , خدمات
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
ttma تور و گردشگری