شب کارت پستال های تاریخی ایران
به گزارش تور و گردشگری، هفتصد و چهل و پنجمین شب از شبهای مجله بخارا که به کارت پستال های تاریخی ایران اختصاص یافته در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می گردد.
به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، شب کارت پستال های تاریخی ایران روز شنبه نوزدهم خرداد ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ تا ۱۸ با سخنرانی مصطفی ده پهلوان، احمد چایچی، زینب علی زاده، محمد غفوری، مهرداد اسکویی و علی دهباشی در سالن خلیج فارس پژوهشگاه همراه می باشد.
میان اولین برخوردهای ایرانی ها با کارت پستال تا دیده شدن تصویرهایی با مبحث ایران بر روی کارت پستال ها بیشتر از ۲ دهه فاصله نیست. طی این ۲ دهه اروپاییان مقیم ایران و به تقلید از آنان، درباریان و اعیان قاجار، متجددان و فرنگ رفته ها از کارت پستال برای نامه نگاری استفاده می کردند. عصر طلایی کارت پستال های تصویردار از ۱۸۹۰ میلادی شروع شده بود و عکس ها یا نقاشی هایی که روی کارت ها چاپ می شدند آنها را فراتر از یک وسیله ارتباطی، به یک ابزار تبلیغاتی و هم یک کالای سرگرم کننده لوکس و لذت بخش تبدیل نموده بود که بازار پرسودی در جهان غرب داشت.
ذائقه این بازار مبحث های متنوعی را می طلبید و باز نمود مشرق زمین با همه رازآلودگی و کهن جامگی اش یکی از محبوب ترین و اصلی ترین موضوعات به شمار می آمد. ایرانِ عصرِ قاجار که پاره ای از همان دنیای شرقی دانسته می شد، مناظر طبیعی و انسانی فریبنده ای برای ناشران اروپایی کارت پستال داشت و ابتدا هلندی ها در ۱۸۹۷ میلادی با همین رویکرد و به قصد کسب موفقیت در این بازار، پیشنهاد چاپ کارت پستال هایی با تصاویری از ایران را دادند و سپس آلمانی ها در ۱۸۹۹ میلادی، اولین کارت پستال های عکس دار ایرانی را چاپ کردند. بدین ترتیب جریانی پدید آمد که گرچه از جنبه فراوانی و نحوه کارکرد کارت پستال تصویری، تفاوت بسیاری با همتایان غربی خود داشت، اما نقش مهمی در تولید تصویر ایران و بازنمایی آن بخصوص نزد مخاطبان غیر ایرانی بر عهده گرفت.
«شب کارت پستال های تاریخی ایران» مروری است بر این جریان و ناگفته ها و نادیده هایی از تاریخ ایران دوره قاجار را که در روایت های رسمی و اسناد متعارف ثبت نشده اند، برای ما آشکار می کند.
منبع: ttma.ir
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب