باقری مطرح كرد؛

ماجرای اکران و فروش آثار هنری موزه امام علی

ماجرای اکران و فروش آثار هنری موزه امام علی

رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه شرط حیات موزه ها به تبادل آثار آن است، گفت: اثر خوب و هنرمند خوب زیاد داریم و باید آثار اکران شود و مردم آن را ببینند.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، مهرداد باقری، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در جلسه دویست و شصت و پنجم شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با ماجرای فروش بعضی از آثار هنری در شورای شهر تهران عنوان کرد: از دغدغه اعضای شورا در مورد این مورد تقدیر می نماییم و باور قلبی ما اینست که باید به این دغدغه پاسخ داده شود. وی با اشاره به اینکه این مورد به دستاویزی برای افراد دیگری تبدیل شد و این جدا از دغدغه مدیریت شهری است، خاطرنشان کرد: متأسفانه این روال به جای خوبی کشیده نشد و فضای سیاسی در بعضی رسانه ها ایجاد شد؛ بخشی که مساله آنها ضربه زدن به امید جامعه است چنین عمل می کنند. سیاست سازمان فرهنگی و هنری توسعه زیست بوم آثار هنری است باقری با اشاره به اینکه منطق اینست که ما چه سیاست فرهنگی را انتخاب و اجرا کردیم، خاطرنشان کرد: سیاست سازمان فرهنگی و هنری توسعه زیست بوم آثار هنری است که همان تولید و مصرف است. هنرمند و اثر هنری او بر رفتار مدیریت شهری اثر می گذارد و ما تلاش کردیم زیست بوم را در جهت تولید و مصرف توسعه دهیم. وی ضمن اشاره به اهمیت عمل به اساسنامه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، تصریح کرد: روندها و ساختارهایی مطابق اساسنامه وجود دارد و این قانون لزوماً باید اجرا شود و هرجا رعایت شده به جای درستی رسیده و هر جا تخطی در اجرا صورت گرفته باشد، جای ایراد دارد. رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با تاکید بر توسعه و تعالی فرهنگ و هنر با استفاده از ابزار موجود، اظهار داشت: یکی از این ابزارها آثار هنری هستند. ما در سنوات گذشته در شهرداری در مورد آثار هنری تراکنش های مفصلی داشتیم که در دوره هایی کمرنگ و در دوره هایی پررنگ است و آثار گوناگونی در حوزه های مختلف وجود دارد که بطور دقیق تر در حوزه هنرهای تجسمی شاهد آن هستیم و عمده آن در سازمان فرهنگی و هنری تجمیع شده است. وی افزود: این آثار در نگارخانه ها، موزه ها و گالری ها وجود دارند و مردم در این بخش ها با آثار سروکار دارند. میراث فرهنگی، وزارت ارشاد و دیگر دستگاههای بخش خصوصی و افراد همینطور گنجینه هایی دارند. شهرداری نگارخانه های مشارکتی هم دارد و تنظیم گری بخش خصوصی هم توسط سازمان فرهنگی و هنری صورت می گیرد. ما در مورد پایتختی صحبت می نماییم که آثار فراوان و هنرمندان زیادی دارد. باقری با تاکید بر این که با مشورت صاحب نظران شورای اساتید برای مشورت گرفتن و حرف کارشناسی شنیدن و حفظ آثار هنری شکل گرفت، تصریح کرد: ما با حمایت رئیس شورا از اساتید نظر خواستیم و مدیران سابق شهرداری را به شورا اضافه کردیم تا یک سند سیاستی به جمع بندی برسد. در گام اول ساماندهی شمارش آثار را در دستور کار قرار دادیم. متأسفانه آثار انباشت شده بود. رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران تصریح کرد: در سنوات قبل آثار انبار شده و مستند سازی نشده بود بنابراین معلوم نبود چند اثر با چه کیفیتی داریم و کوتاهی بوده و باید جبران شود. وی ضمن اشاره به این که همه آثار در یک گنجینه یا انبار شامل هنری و موزه ای ذخیره بود، اظهار داشت: برخی آثار هنری با شاخصهای تخصصی عنوان اثر موزه ای می گیرد یا قدمت دارد یا هنرمند خاصی است و اثر موزه ای در موزه نگه داری می شود ولی اثر هنری نه، همه ما در منازل آثار هنری داریم. وی بیان داشت: آثار موزه ای سند سیاستی دارد، سال ها بود موزه های تهران اکران آثار آن اندک شده بود.

شرط حیات موزه به تبادل آثار است


رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران افزود: موزه اثر فرهنگی آن در اکران است تا مردم ببینند و شرط حیات موزه به تبادل آثار است اگر ۳۰ سال یک اثر در موزه باشد کسی نمی بیند و تبادل آثار در اوج فعالیتهای هنری مرسوم بوده است و دست همه این افراد را می بوسم. وی بیان داشت: آثار هنری ارزش گذاری هنری می شود. موزه هنرهای دینی امام علی هم روال دارد. اثر خوب و هنرمند خوب زیاد داریم باید اکران کرد و مردم ببینند و باید خلاءها را جبران کرد. باقری اظهار داشت: شرکت و حضور بین المللی شهرداری در مبحث موزه ای قانونی می باشد و اجرا با توان افزایی و انعقاد تفاهمنامه صورت گرفته و همه قواعد و آیین نامه ها در باره آثار را رعایت کردیم مثل بیمه کردن آثار و حمل و… و ۳۰ اثر در اولین رویداد جهانی ابتدای سال جاری در امارات با حضور آثار ۳۰۰ گالری جهان اکران شد و ۳ هزار هنرمند اثر آوردند.

وی بیان داشت: امروز در نگارخانه های حاکمیتی و خصوصی دنیا روال است که با قواعد و قانون و کار کارشناسی آثار فروخته شود. اثر نباید موزه ای باشد همینطور نباید فقط از یک هنرمند یک اثر باشد. مستندات همه مشخص است و قیمت گذاری صورت گرفت و دو اثر ایران خواستار داشت. به شکل رسمی خرید انجام شد که همه چیز شفاف باشد. باقری بیان داشت: می گویند موزه ها حق فروش ندارند و یا اموال فرهنگی است. موزه و مال موزه تعریف دارد. جلسه هیأت مدیره سازمان ۵ عضو دارد و هر ۵ نفر مسئله را امضا کرده اند. وی ضمن اشاره به این که ما خدمت مدیران جهادی درس پس می دهیم، اظهار داشت: سال ۱۴۰۱ شورای ساماندهی آثار تشکیل و خرداد ۱۴۰۲ هیأت امنا آنرا بررسی نموده است و هیأت مدیره هم مصوب کرده است و جلسه تکمیلی هم تشکیل و ۹ تبصره دارد. ۲ اثر خواستار داشت و هر کدام به قیمت ۴۰ میلیون فروش رفت رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران تصریح کرد: ارقام اعلام شده در رسانه ها درست نیست و بحث از حوزه کارشناسی دور شده است. ۲ اثر خواستار داشت و به قیمت هر کدام ۴۰ میلیون فروش رفت و مستندات موجود است. روال واریزی متفاوت می باشد و مکانیزم خاص خودش را دارد که نامه نگاری ها در این حوزه انجام شده است. باقری بیان داشت: نباید به اعتماد عمومی ضربه زد و موفقیت نظام را صدمه زد و برخی تریبون هایی دارند و این اقدام را انجام می دهند. رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اظهار داشت: در مورد رزومه ام ادعایی ندارم و من کف میدان فرهنگ کار کردم و همچون سرباز حالا فعالیت دارم. خبر درحال تکمیل است
 

1403/07/03
19:22:41
5.0 / 5
211
تگهای خبر: تخصص , خرید , دستگاه , فرهنگ
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری