جهانشاهی خبر داد؛

آغاز فعالیتهای رویداد محور در راه باستانی و تاریخی ادویه

آغاز فعالیتهای رویداد محور در راه باستانی و تاریخی ادویه

تور و گردشگری: به گزارش تور و گردشگری، معاون اداره کل گردشگری داخلی اظهار داشت: رالی صلح و گردشگری بر محور راه تاریخی ادویه و طعم صلح در جاده ادویه بخشی از برنامه های معاونت گردشگری در ارتباط با این جاده تاریخی و باستانی است.



محمد جهانشاهی دبیر کمیته ملی طبیعت گردی و معاون اداره کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: نزدیک به سه سال از طرح ایده «راه تاریخی ادویه» می گذرد. حالا بر محور اصلی این راه، رالی ۲۵۰۰ کیلومتری از بندر چابهار تا سلیمانیه عراق درحال اجراست.
وی اظهار داشت: دلیل اصلی ایده این محور وجود کاروانسرای هندوها در محور تاریخی و تجاری شهر کرمان بود. راه های باستانی این حاشیه و داخلی این منطقه که پیشینه تاریخی ۵۰۰۰ ساله در قسمتهایی از آن مستند شده است. از طرفی تمدن های باستانی و دوره های تاریخی هلیل رود و اسناد و شواهدی که نشان از ارتباط بین تمدنی با ساکنان کهن پیرامون رود سند در شبهه قاره هند داشت که هر یک از جنبه ای متفاوت، قابلیت شکل گیری «راهی تاریخی» شبیه آن چه که امروز بعنوان «جاده ابریشم بین شرق و غرب با محوریت تجارت با چین می شناسیم را در ذهن من شکل می داد مخصوصاً وقتی به راه های فرعی جاده ابریشم، در مسیرهایی جدا از طریق اصلی بر می خوردم.

جهانشاهی اظهار داشت: این موضوعات سبب شد تا به مطالعه جدی تری نسبت به این مورد بپردازم. در دهه ۹۰ مقالاتی در بعضی همایش ها مقالاتی پیرامون این راه تاریخی در محدوده استان فارس و یا از منظر برخی دوره های تاریخی عرضه شده بود که هر کدام اهمیت توجه بیشتر به این ایده را بعنوان یک مسیر گردشگری با قابلیت های گسترده پر رنگ تر می کرد.
جهانشاهی بیان نمود: در سال ۱۴۰۰ و در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران و در بخش توریسم خوراک، بحث خوراک های راه تاریخی ادویه، شروعی بود بر طرح مبحث و پس از آن در سالهای بعد تا به امروز در بعضی نشست های عمومی و کارشناسی «طرح مسیر گردشگری راه ادویه» مورد بحث قرار گرفت همچون در همایش ملی فرصت های سرمایه گذاری استان کرمان که به میزبانی اتاق بازرگانی برگزار شد که در پنل گردشگری، این محور و تاثیرش بر توسعه گردشگری جنوب شرق کشور و بخصوص استان کرمان مورد تاکید قرار گرفت.
وی اضافه کرد: به هر حال ما با یک پیشینه تاریخی حداقل ۵۰۰۰ ساله بر این محور ارتباطی رو به رو هستیم. ارتباطات بین تمدنی در نواحی جنوبی ایران تا بین النهرین و از طرفی در شرق با تمدن های رود سند بخصوص «موهنجو دارو». این ارتباط هم بر مسیرهای زمینی در پهنه های سرزمینی کشورمان در ادوار مختلف تاریخی و هم بر مسیرهای آبی در حاشیه اقیانوس هند تا سواحل شمالی و جنوبی خلیج فارس منطبق بوده و جریانی چند هزار ساله را با اهداف تجاری، سیاسی و مذهبی رقم می زده و امروز هم همچنان بخشی از راهبرهای توسعه ای بخصوص در حوزه های اقتصادی تقویت زیر ساخت های حمل و نقل بر همین مسیر است.
این کارشناس گردشگری اظهار داشت: سال جاری با حمایت اداره کل توسعه گردشگری داخلی در سال جدید گردشگری که با شعار «گردشگری و صلح» در سراسر دنیا جریان دارد، دو بخش از برنامه های هفتگانه معاونت گردشگری به رویدادهایی با این مورد اختصاص پیدا کرد. رالی صلح و گردشگری بر محور راه تاریخی ادویه و طعم صلح در جاده ادویه همچون آنها بود.
وی از شروع رالی به شکل نمادین از هند اطلاع داد و اظهار داشت: شروع رسمی این رویداد از بندر چابهار و با همکاری دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور بود. با عنایت به این که سواحل مکران بنادر تاریخی داشته و امروز یکی از مهم ترین پروژه های مشترک کشورمان با هند در این بخش از کشورمان تعریف شده، نقطه آغاز در منطقه آزاد چابهار تعریف شد. این رالی که با همکاری کانون اتومبیل رانی و جهانگردی کشور درحال اجراست با گذر از استانهای کرمان، یزد، اصفهان، قم، تهران، اراک، همدان و کردستان، بامداد چهارشنبه از مرز باشماق وارد کردستان عراق خواهد شد تا بعد از عبور از حلبچه در نمایشگاه بین المللی گردشگری سلیمانیه حضور پیدا کند. در طول این مسیر این رالی برنامه های مختلفی توسط ادارات کل میراث فرهنگی استان ها و بخش های حامی تعریف شده و بعنوان مثال در شهر کرمان بعنوان پایتخت زیره ایران، از این رالی استقبال شد و یا در منطقه اقتصادی اراک، استقبال ویژه ای از سوی مسئولین گردشگری کشور انجام شد. همینطور در همدان و کردستان هم برنامه هایی تدارک دیده شده است.

تا دهه هفتاد شمسی، مسیر گردشگری بین اروپا و شبهه قاره هند تقریبا بر همین مسیر فعال بود

وی که پیش از این برای ثبت روز ملی بوم گردی در تقویم رسمی کشور هم اقدام نموده بود افزود: در بحث طعم صلح در راه ادویه رویدادهای خوراک محوری در استانهای ساحلی جنوبی و هم استانهای همجوار همچون فارس و کرمان و یزد پیشبینی شده تا رفته رفته، این چارچوب ها و ملاحظات این طرح به شکل جدی تری مشخص و پدیدار شود.
به اعتقاد او؛ راه ادویه فرصت های زیادی را برای بخش های مختلف ایجاد خواهد نمود. افزایش تعامل با کشورهای همسایه در نگاه اول، بهره گیری از ظرفیتهای تاریخی و پیوندهای تمدنی و فرهنگی و هم بستر سازی جهت افزایش ارزش افزوده در قسمت های اقتصادی، جدی ترین محورهای این ابتکار خواهند بود. ضمن این که توسعه مسیرهای گردشگری یکی از استراتژی های مهم در برنامه ریزی گردشگری هستند که با توسعه خطی، به شکل گیری و بهبود کیفی مقاصد گردشگری کمک می کنند. ضمن این که تا دهه هفتاد شمسی، مسیر گردشگری بین اروپا و شبهه قاره هند تقریبا بر همین مسیر فعال بود و از راه ترددهای زمینی خیلی از طریق میرجاوه انجام می شد که بعدها به علل تحولات منطقه، تورهای گردشگری در این راه قدیمی محدود شدند.
صاحب ایده شهر پایلوت گردشگری سبز اظهار داشت: در تلاش هستیم ابتدا از راه رویدادهای علمی و پژوهشی، داده های بیشتری در این رابطه جمع آوری شود و بعد از آن، راهبردهای توسعه با همکاری کشورهای در رابطه با این مسیر در چارچوب کارهای مشترک و ایجاد ساختارهای رسمی انجام پذیرد.
جهانشاهی بیان نمود: من فکر می کنم با عنایت به تحولات بین المللی و افزایش توان قدرت اقتصادی در میان کشورهای راه ادویه، آینده روشن و ارزشمندی پیش روی کشورهای این مسیر باشد. چون که قدرت و پتانسیل فراوانی در دل این ابتکار بعنوان پدیده ای چند وجهی نهفته است.

1403/08/24
11:36:45
5.0 / 5
74
تگهای خبر: تاریخی , زمین , سرمایه گذاری , فرهنگ
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری