عاقبت بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایع دستی
به گزارش تور و گردشگری، رییس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس اظهار داشت: هنرمندان صنایع دستی برمبنای قانون باید بیمه شوند اما این مساله همیشه با چالش روبرو است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد میرزایی رییس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه ایران جایگاه نخست را در استعدادها و تنوع صنایع دستی جهان دارد، اظهار داشت: فعالیت حمایتی از این هنر صنعت خواسته ی نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است. چونکه صنایع دستی به غیر از این که حوزه ی فرهنگی و مبتنی بر تجربیات زیسته ی ایرانیان است، بستری برای ترویج، معرفی و انتشار ارزش های اسلامی ایرانی بشمار می رود.
نماینده شاهین دژ و تکاب در مجلس با اشاره به جلسه کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: تغییرات قانونی، تحولات ساختاری، نبود نگاه سیستمی و حذف اعتبارات لازم باعث شده تا پشتیبانی از هنرمندان، صنعتگران و استادکاران صنایع دستی از دولتی به دولت دیگر ناکامل باقی بماند. در صورتیکه بررسی های نشان می دهد، تمامی دستگاه های اجرائی در انجام وظایف خود کوتاهی ننموده اند. یکی از با اهمیت ترین چالش های این حوزه را می توان بیمه هنرمندان، صنعتگران و استادکاران صنایع دستی دانست که هر چند هم اکنون به سبب قانون پشتیبانی از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی مصوب ۱۳۹۶ باید بیمه شوند اما به دلیلهای آنکه قانون فوق مبتنی بر قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار (کددار) مصوب ۱۳۸۸ تهیه شده است و در آن بار مالی بیمه نمودن مشمولان فقط برای سال ۱۳۸۸ درنظر گرفته شده است، همیشه با چالش روبرو شده است.
رئیس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به این که مطابق گزارش های مرکز پژوهش های مجلس، از میزان ۲۱۶۳۳۶ نفر مجموع بیمه شدگان مشمول قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلین صنایع دستی شناسه دار مصوب ۱۸/۵/۱۳۸۸، تعداد ۳۲۶۰۶ نفر در زمره هنرمندان صنایع دستی می باشند اظهار داشت: این مساله به مفهوم آنست که از میان افراد تحت پوشش بیمه های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار مصوب ۱۸/۵/۱۳۸۸، حدود ۱۵ درصد از شاغلین صنایع دستی شناسه دار، و ۸۵ درصد از قالیبافان و بافندگان فرش می باشد. یکی از علل اصلی این مساله این است که قالیبافان و بافندگان فرش، از سال ۱۳۷۶ تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند. این در حالیست که شاغلین صنایع دستی از سال ۱۳۸۸ دارای بیمه شده اند.
وی با اشاره به گزارش این مرکز اضافه کرد: دهک های اول تا سوم که بخشی حدوداً ۴۰ درصدی از بیمه شدگان را شامل می شوند و از قشر کم درآمد جامعه محسوب می شوند و تمکن مالی لازم برای پرداخت حق بیمه خودرا ندارند، پرداخت حق بیمه تماماً بر عهده ی دولت قرار گیرد. در صورتیکه بایستی درباب دهک های برخوردار، حمایت انعطاف پذیرانه ای اعمال کرد و اعتبارات موجود را هوشمندانه استفاده کرد. در این خصوص از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتظار داریم که در جلسات کمیته ایده های خلاقانه ای ارائه نمایند تا در پروسه تقنینی آتی مدنظر قرار گیرد.
میرزایی با اعلان اینکه لازم است کاری بین بخشی صورت گیرد که در آن سازمان برنامه و بودجه، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقش آفرینی کنند، به جداکردن ردیف اعتباری اختصاص داده شده برای بیمه این گروه از هنرمندان اشاره نمود و اضافه کرد: برای رصد پذیر کردن بیمه ی این گروه از هنرمندان حمایت قانونی دولت بایستی شفاف باشد و در ردیف های دیگر قرار نگیرد. دولت ها سهم خودرا می دهند اما بواسطه ی تنوع حوزه های بیمه شده، گاهی این حوزه مورد کم توجهی قرار گرفته اند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباب لزوم ایجاد ارتباط بین صادرات یا توسعه کسب و کارهای این حوزه با موضوع حمایت ها اشاره نمود و اضافه کرد: قبل تر مرسوم بود که سهمی از صادرات فرش دستباف به عنوان اعتبار برای بیمه درنظر گرفته شود. این سنت خوبی بود، چونکه توسعه کسب وکارها به حفظ فعالین حوزه در این کسب وکار منتهی می شد. اما هم اکنون مکلف شدن دولت ها بدون زمینه های دقیق تامین اعتبار، مسائل جدی را به وجود آورده است.
وی اشاره کرد: کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای حل مسائل هنرمندان، صنعتگران و استادکاران صنایع دستی تمامی تلاش خودرا خواهد نمود و یکی از دستورهای جدی ماه های آتی این مساله خواهد بود.
منبع: تور و گردشگری
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب