طرح دریا از هفته دوم تیر ماه در مازندران فعال می شود

طرح دریا از هفته دوم تیر ماه در مازندران فعال می شود

تور و گردشگری: مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران اظهار داشت که طرح دریا از هفته دوم تیر ماه با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در سواحل دریای خزر در استان فعال می شود.


علی رجبی وندچالی روز دوشنبه بعد از برگزاری جلسه ستاد طرح سالمسازی دریا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار اینکه شنا کردن در دریا به توجه شیوع ویروس کرونا همچنان ممنوع می باشد، افزود که فعال شدن طرح های دریا باتوجه به حضور مسافران و گردشگران و شهروندان مازندرانی در سواحل لازم است و در نشست امروز هم در این زمینه تصمیم گرفته شد.
وی توضیح داد: قرار شد با هماهنگی فرمانداران از امروز به مدت یک هفته شهرداران و متقاضیان بخش خصوصی طرح هایشان را در سواحل استان فعال کنند.
رجبی وندچالی با اظهار اینکه شخص استاندار نسبت به خطر شیوع ویروس کرونا و غرق شدن شهروندان در آب های ساحلی استان توجه جدی دارد، اظهار داشت: گزارش های زیادی از حضور شهروندان بومی، مسافران و گردشگران در سواحل و حتی شنا در دریای خزر وجود دارد و فعال شدن طرح های دریا در این وضعیت که فصل تابستان فرا رسید و گرمای هوا هم رو به افزایش است، ضریب ایمنی را برای شهروندان در سواحل می افزاید.
وی اضافه کرد: قبل از این استانداری با هماهنگی نیروی انتظامی، هلال احمر و هیات نجات غریق استان ۶۰۰ ناجی را با هدف جلوگیری از ورود شهروندان به آب دریا و شنا در سواحل مستقر کرده بود و با راه اندازی طرح ها تعداد ناجیان افزایش می یابد.
رجبی اظهار داشت: امیدواریم تا هفته آتی همه شرایط برای حضور شهروندان طبق پروتکلهای بهداشتی در طرح های سالمسازی سواحل دریای خزر در استان مازندران مهیا شود، بااینکه به تمامی شهروندان شامل گردشگران و مسافران و بومیان تاکید می شود که باتوجه به وضعیت کرونائی کشور، هیچ گاه برای شنا وارد دریا نشوند.

رهاشدگی مناطق شناممنوع
طرح ساماندهی دریای خزر به دنبال افزایش آمار مرگ ناشی از غرق شدن در آب های ساحلی دریا در زمینه استحفاظی مازندران از سال ۹۱ بصورت آزمایشی آغاز شد و از سال ۹۲ با حضور ناجیان غریق و مدیریت جمعیت هلال احمر استان و نظارت استانداری و دستگاه هایی چون نیروی انتظامی، تربیت بدنی و اورژانس ۱۱۵ وضعیت رسمی به خود گرفت.
اجرای این طرح موجب کاهش غریق شد بطوریکه بر طبق آمار رسمی، سال قبل حدود ۳۰ نفر در طرح های ساماندهی غرق شدند، در صورتیکه در سال ۹۱ تعداد غرق شدگان بیش از ۲۰۰ نفر بود.
مازندران حدود ۳۴۰ کیلومتر از ساحل دریای خزر را در اختیار دارد. سالهای قبل از اول خرداد در حدود یکصد نقطه از سواحل طرح های سالمسازی دریا اجرائی می شد.
اجرای طرح دریا در سال ۹۹ به خاطر شیوع ویروس کرونا تنها در یک دوره یک ماهه خرداد فعال بود و سپس با شروع موج دوم کرونا تعطیل شد. شهروندان مازندرانی و مسافران هم تابستان سال قبل به خاطر نگرانی از شیوع ویروس کرونا کمتر در سواحل حضور می یافتند ولی امسال از اردیبهشت ماه سواحل استان شاهد حضور مسافران و مجاوران است و برخی از آنها نیز با وجود هشدارهای مختلف وارد آب شده و شنا می کنند.
طبق گزارش هیات نجات غریق تنها در نیمه دوم خرداد ماه امسالکه قسمتی از ناجیان برای جلوگیری مردم از ورود به آب دریا در سواحل مستقر شدند، بیش از ۱۰ نفر بر اثر غرق شدگی در دریا جان باختند و جان حدود ۲۰۰ نفر هم توسط ناجیان نجات یافت.
رییس هیات نجات غریق مازندران قبل از این اظهار داشت که جان باختگان به خاطر ورود به آب دریا و شنا در مناطق شنا ممنوع در آب غرق شده و جانشان را از دست دادند.
بر اساس اعلام استانداری، ۳۷۰ نقطه حادثه خیر در سواحل مازندران شناسایی و برای جلوگیری از شنا با تابلوی « شنا ممنوع » مشخص شده است. سالهای قبل از کرونا در این نقاط ماموران انتظامی مستقر می شدند تا مانع ورود مردم به آب شوند ولی پارینه و امسال به خاطر اجرا نشدن طرح دریا، این محدوده ها به محلی برای شنای مردم تبدیل گشته است.




منبع:

1400/04/02
19:05:14
5.0 / 5
1377
تگهای خبر: دستگاه , زمین , فرهنگ , گردشگران
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری