فوق تخصص خون و آنكولوژی كودكان مطرح كرد:

مهم ترین علایم کم خونی در کودکان

مهم ترین علایم کم خونی در کودکان

به گزارش تور و گردشگری، گلستان فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و نوجوانان، شایع ترین کم خونی تغذیه ای را ناشی از فقر آهن دانست و اظهار داشت: در اغلب موارد علت این بیماری، اجتناب از دادن آهن کمکی به شیرخواران است.


دکتر نرگس بیگم میربهبهانی امروز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت در گفتگو با خبرنگاران اظهار نمود: کم خونی به کم شدن تعداد و مقدار گلبول های قرمز خون و یا عدم کارایی آنها گفته می شود تا جایی که میزان هموگلوبین فرد نسبت به سن و جنس آن کاسته می شود.

وی ادامه داد: کم خونی از راه آزمایش خون قابل تشخیص می باشد اما افراد برپایه رنگ پریدگی، بی حالی و عدم کارایی متوجه کم خونی می شوند. کم خونی بیماری های بسیار گوناگونی را شامل شده و انواع مختلفی دارد.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه کم خونی امکان دارد ناشی از از یک کم خونی ساده تغذیه ای و یا بیماری های جدی باشد، بیان نمود: کم خونی به دو دسته تقسیم شود و معمولا یا ایراد در مغز استخوان و یا در محیط است. برخی اوقات بروز اشکالات ساده در مغز استخوان باعث کم خونی می شود که در این مواقع ناشی از اختلالات تغذیه ای و نرسیدن مواد اولیه مانند کمبود آهن، b۱۲، روی و غیره است که قابل رفع است اما گاهی اوقات اشکال از مغز استخوان است که یا گرفتار کم کاری شده و یا توسط بعضی از سلول ها گرفتار تهاجم شده است.

میربهبهانی با تاکید بر این که کم خونی را باید پزشک تشخیص دهد و افراد حتما باید پیگیر باشند تا علت مشخص شود و درمان صورت بگیرد، بیان نمود: حتی اگر علت کم خونی بدخیمی و یا سرطان باشد در مراحل اولیه قابل درمان است بنابراین پیگیری فرد، تشخیص بموقع و عمل به دستورات پزشک بسیار تأثیرگذار است.

وی متذکر شد: والدین با رفتن به موقع به مراکز جامع سلامت، کودک خویش را از لحاظ خونی مورد بررسی قرار دهند تا در صورت کم خونی اقدامات لازم صورت گیرد. در کودکان شایع ترین نوع کم خونی، کم خونی فقر آهن است که به سادگی قابل پیشبینی و درمان پذیر است.

فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و نوجوانان، کم خونی کودکان را قابل درمان ترین بیماری در کودکان دانست و توضیح داد: خوشبختانه هم پایش خوبی برای این بیماری صورت می گیرد و هم در زمان حاملگی و تولد شیرخوار و کنترل های بهداشتی اقدامات پیشگیرانه بموقع صورت می گیرد.

میربهبهانی تصریح کرد: متأسفانه همکاری جامعه کم است و شایع ترین کم خونی تغذیه ای ناشی از فقر آهن است در اغلب موارد هم علت آن عدم مصرف آهن کمکی به شیرخواران است.

وی افزود: برخی معتقدند مصرف آهن، کودک را بیش فعال می کند حال آنکه این یکی از باورهای غلط است که منجر به کم خونی و فقر آهن شده و همین مسأله روی هوش (IQ)، تمرکز، تغذیه و حتی خواب کودک اثرگذار خواهد بود. گاهی اوقات هم مادر نگران تیره شدن رنگ دندان ها در کودک بر اثر مصرف قطره آهن است حال آنکه شست و شوی دندان با آب و مسواک مشکلی ایجاد نمی کند.

فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه تنظیم فاصله بین شیر و قطره خوراکی نکته دیگری است که باید مادران شیرده رعایت نمایند، اظهار داشت: گاهی از جانب کادر درمان تأکیداتی می شود که نتیجه عکس می دهد پزشکان و کادر درمان باید به مادران تاکید کنند که دادن شیر و قطره آهن در فاصله نزدیک امکان دارد مقداری از جذب آهن را بکاهد اما یک عمل خلاف نیست.

میربهبهانی به کمبود فقر آهن در بعضی افراد در جامعه اشاره نمود و خاطرنشان کرد: این مسأله باعث بی خوابی و بداخلاقی در کودک و به دنبال آن بداخلاقی مادر و خانواده می شود و همه این صدمه ها با یک درمان کوچک و ساده قابل پیشگیری است.

به قول وی؛ فاویسم کم خونی ساده دیگری است که در صورت تشخیص، تنها راه آن عدم استفاده از باقلا است. والدین باید بدانند ارزش این را ندارد که به خاطر خوردن باقلا، کودک بستری شدن در بیمارستان و تزریق خون را تجربه کند.

فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و نوجوانان ضمن اشاره به این که گاهی اوقات در زمان بلوغ و عادت ماهانه مقداری فقر آهن ایجاد می شود، اظهار داشت: در مجموع باید علت فقر آهن را شناسایی کرد اگر فرد در صورت مصرف آهن به مقدار کافی، باز هم از فقر آهن رنج می برد باید به سراغ انتخابهای دیگر شامل عفونت ادراری، عفونت دستگاه گوارشی و امثال آن رفت.





منبع:

1402/02/31
12:17:16
5.0 / 5
357
تگهای خبر: تخصص , دستگاه
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری