میراث فرهنگی و گردشگری در هفته ای كه گذشت؛

از انتخاب معاون صنایع دستی در جایگاه جهانی تا توریسم تراپی

از انتخاب معاون صنایع دستی در جایگاه جهانی تا توریسم تراپی

به گزارش تور و گردشگری، پرداختن به مبحث توریسم تراپی، انتخاب معاون صنایع دستی در یک جایگاه جهانی، برگزاری نشست گردشگری و معنویت و قدردانی از فعالان گردشگری کیش همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری این هفته بود.


گروه جامعه؛ در این هفته نشست تخصصی گردشگری و معنویت با رویکرد سلامت معنوی در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد در این جلسه محمد حسین ایمانی خوشخو استاد گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ و رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی اظهار داشت: بحث گردشگری و معنویت چند سالی است که در این دانشگاه مطرح می شود. سال جاری چهارمین کنفرانس گردشگری و معنویت را برگزار می نماییم. وی با اشاره به اینکه در جای جای دین به مبحث سلامت معنوی پرداخته شده است اظهار داشت: اگر پیگیر سلامت معنوی باشیم در مسافرت بیشتر به دست می آید تا خانه. به قول خوشخو توریسم تراپی مبحث جدیدی غیر از توریسم سلامت و پزشکی است این واژه جدید در چارچوب رساله دکترا تدوین و معرفی می شود ما می خواهیم روی آن بیشتر کار نماییم. در ادامه این نشست منوچهر جهانیان عضو هیأت علمی دانشگاه علم و فرهنگ و معاون دانشجویی فرهنگی این دانشگاه ضمن گلایه از این که بحث گردشگری تعالی بخش به کسانی که تخصصی در این عرصه ندارند سپرده شده اظهار داشت: سلامت معنوی از مفاهیم بنیادینی است که در زندگی بشر جاری است. این مفهوم ارتباط زیادی با مبحث گردشگری معنوی دارد. وی اظهار داشت: سلامت معنوی مبتنی بر هشت محور است همچون معرفت افزایی، مبحث دیگر زیبایی شناختی است. انسان که به تمام جاهای دنیا سفر می کند زیبایی وجود دارد انسان از این زیبایی لذت می برد. معناگرایی سومین محور است. چهارمین محور هم ایمان به خالق هستی است. یعنی این که تمام جذابیت های عالم خلقت یک خالقی دارد که با تمرکز روی آن پی به ذات او می بریم. وی اظهار داشت: عقلانیت و خردگرایی پنجمین محور و تعامل و تعادل اجتماعی و روانشناختی ششمین محور به شمار می آید. احساس مسئولیت محور هفتم و تاکید بر بازگشت به خویشتن محور هشتم است. اولین هتل سنتی سیستان و بلوچستان به بهره برداری می رسد سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: نخستین هتل سنتی استان در روستای هدف گردشگری «قلعه نو» به بهره برداری می رسد.
محمدهادی طهرانی مقدم اضافه کرد: در سیستان و بلوچستان ۵۷ منطقه نمونه و ۴۷ روستای مصوب هدف گردشگری مشخص شده که یکی از آن روستاها در این منطقه، روستای «قلعه نو» است.
طهرانی مقدم به مرمت ارگ محمدحسین خان ناروئی اشاره نمود و اضافه کرد: این بنا در روستای نمونه هدف گردشگری قلعه نو در پنج کیلومتری جاده زهک به زاهدان واقع است که بیشتر از ۸۵ درصد مرمت این ارگ کهن و زیبا انجام شده و در صدد این هستیم بعد از تأمین اعتبار و تکمیل مرمت نخستین هتل سنتی استان را بعد از سال ها در این مجموعه به بهره برداری برسانیم.
منطقه آزاد به معنای منطقه رها نیست برنامه دیگری که این هفته برگزار شد؛ مراسم پاسداشت و تقدیر از پیشکسوتان و فعالان گردشگری جزیره کیش بود. در این مراسم که تعدادی از فعالان گردشگری، پیشکسوتان و مدیران هتل ها و آژانس داران حضور داشتند، علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: کیش عصاره و چکیده ای از کشور است برخی افراد از شهر های دیگر به این جزیره آمده اند و پروژه ای اجرا کرده اند و یا زندگی می کنند من مغتنم می دانم که از تجربه آنها مستند و استفاده گردد. شالبافیان اظهار داشت: اگر این جزیره دوران شروع و اوجی دارد بالاخره یک الگویی داشته است و اگر ۱۰ منطقه دیگر هم به آن اضافه شده باید الگویی از ضعف ها و قدرت ها باشد. معاون گردشگری کشور اظهار داشت: فعالان بخش خصوصی کیش نباید خویش را در قلمروی کیش بلکه باید در چارچوب کشور ببینند. وی بیان نمود: مصوبه سوخت یارانه ای گرفته ایم اما اجرای آن به عهده فعالان مناطق آزاد است. اینها را مطالبه کنید تا اگر دستگاههای کوتاهی می کند مشخص شود. شالبافیان اظهار داشت: قبلاً می گفتند منطقه ای آزاد است ولی مفهوم آن رها کردن آن نیست. مقرر است طرحی برای منطقه آزاد تعریف شود که نیازمندی های دهه آتی کیش هست.
معاون صنایع دستی ایران معاون دفتر غرب آسیا شد اجلاس منطقه ای صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه چند روز پیش در شهر خوقند ازبکستان با حضور تعدادی از هنرمندان سراسر جهان برگزار گردید. در این اجلاس منطقه غرب آسیا دو نماینده معرفی نمود یکی از جانب فلسطین و دیگری از ایران.
این جایگاه بر مبنای رزومه و پست جدیدی که وزیر میراث فرهنگی به مریم جلالی معاون صنایع دستی داده بود، به دفتر بین الملل اعلام گردید و مسؤلان اجلاس بعد از بررسی رزومه، جلالی را بعنوان معاون دفتر غرب آسیا انتخاب کردند.
برگزاری نشست هایی با مبحث میراث ناملموس با همکاری ۷ کشور نشست تخصصی «میراث فرهنگی ناملموس و تاب آوری در مقابل تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن در آسیای غربی و مرکزی، با تاکید ویژه بر نقش فعالان غیردولتی» برگزار می گردد. آتوسا مؤمنی، رئیس مرکز میراث ناملموس تهران در نشست خبری بمناسبت برگزاری نشست تخصصی زیرمنطقه ای «میراث فرهنگی ناملموس و تاب آوری در مقابل تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن در آسیای غربی و مرکزی، با تاکید ویژه بر نقش فعالان غیردولتی» در عمارت تاریخی کوشک برگزار گردید. مؤمنی ضمن اشاره به بیستمین سالگرد تصویب کنوانسیون ۲۰۰۳ پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو آنرا بعنوان کنوانسیون مادر سازمان یونسکو معرفی نمود و اضافه کرد: بعد از تصویب کنوانسیون ۱۹۷۲ در جهت محافظت از میراث فرهنگی یادمانی و معرفی بعنوان میراث بشری خلائی برای بخشی از این میراث که پشتوانه خلق آثار یادمانی هستند، وجود داشت به همین علت برای حفاظت و صیانت از آثار یادمانی کنوانسیون ۲۰۰۳ با هدف ایجاد وفاق بین ملت ها و کشورها شکل گرفت. وی با اشاره به اینکه ایران به علت اقدامات مؤثر و فعالیتهای حفاظتی، مرمتی و احیاگری های مؤثر در حوزه میراث فرهنگی ملموس و ناملموس جز سکان داران اصلی این عرصه به حساب می آید، افزود: مرکز ناملموس تهران با عنوان مرکز پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی در جهت آگاهی افزایی، پاسداری، ظرفیت سازی و شبکه سازی برای حفاظت، صیانت و ترویج میراث فرهنگی ناملموس اقدامات مؤثری را در این منطقه که ۲۴ کشور زیرمجموعه آن و ۱۱ کشور عضو مرکز تهران هستند، انجام می دهد.
ارائه پیشنهاد خواهرخواندگی ملایر و خوقند این هفته مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: ماه گذشته برای صنایع دستی ماه پرکاری بود. صنایع دستی در حوزه کمیسیون های تخصصی دولت و لایحه برنامه هفتم، توانست نقش آفرینی خوبی برای کمیسیون تلفیق داشته باشد. در این کمیسیون نمایندگان مجلس مواد لایحه برنامه هفتم را غنی سازی کردند و تقویت توجهی نسبت به صنایع دستی در آن صورت گرفت.
جلالی افزود: از طرفی رویکرد بین المللی ما با عنایت به هدف گذاری صادراتی که داریم با انجام دو سفر، رنگ تازه تری به خود گرفت. یکی از آنها سفر به ازبکستان بود که اجلاس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه در شهر خوقند آن برگزار گردید. دیگری سفر به عربستان بعنوان نماینده وزیر میراث فرهنگی بود.
معاون صنایع دستی در رابطه با شرکت در اجلاس منطقه ای صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه، اظهار داشت: غیر از پروتکلهای دیپلماتیک که در شورای جهانی صنایع دستی وجود دارد حضور هنرمندان سراسر آسیا و حتی اروپا و آمریکا در شورای جهانی صنایع دستی و شهر خوقند ازبکستان بسیار مؤثر بود.
جلالی اظهار داشت: خوقند یکی از شهر های استان فرغانه ازبکستان است که اتفاقاً همانند شهر ملایر در استان همدان بعنوان شهر جهانی منبت شناخته می شود. بنابراین پیشنهاد خواهر خواندگی ملایر و خوقند را عرضه کردیم که با استقبال مواجه گردید و شهردار این دو شهر به همراه نماینده مجلس ملایر هم با این پیشنهاد موافق هستند.


منبع:

1402/07/20
17:08:47
5.0 / 5
402
تگهای خبر: تاریخی , تخصص , دستگاه , زندگی
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری