زندان سلیمان و دیوهایی که در آن اسیر شدند!

زندان سلیمان و دیوهایی که در آن اسیر شدند!

تور و گردشگری: زندانی شدن دیوها توسط حضرت سلیمان جزو داستان هایی است که گردشگران را به شهرستان تکاب برای دیدن زندان سلیمان می کشاند.



خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ امیرحسین مجتهدی ایرانگرد و مستندساز که از سال ۱۳۹۱ برای ساخت مستند به سفر در ایران می رود در سفرنامه خود که آنرا در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد این دفعه به زندان سلیمان تکاب رفت و درباره ی این جاذبه تاریخی نوشت: پیش از سفر نکات و موضوعات مختلفی در مورد زندان سلیمان تکاب شنیده بودم همین مساله موجب شد برنامه ای برای سفر به این نقطه بچینم.
زندان سلیمان، جذابیتش مدیون طبیعی بودنش هست این اثر زیبا در سه کیلومتری غرب تخت سلیمان در آذربایجان غربی قرار دارد، این کوه تا مرکز استان آذربایجان غربی یعنی ارومیه حدودا ۳۰۰ کیلومتر و تا تکاب ۴۰ کیلومتر است من حدودا از تهران ۶ ساعت در راه بودم که حدودا ۴۷۵ کیلومتر می شد.
اما زندان سلیمان به یکسری اطلاعات هم نیاز داشت که قبلش مطالعه کردم. زندان سلیمان یا زندان دیو برای دوره سوم زمین شناسی است، میانه این کوه مخروطی خالی است، انگار یک نفر کوه را با مهارتی خاص تراشیده است وقتی از کوه بالا می روید به یک چاه عمیق برمی خورید که بسیار عمیق و ترسناک هست دلیل ترسناک بودنش این است خود کوه حدودا ۱۰۰ متر ارتفاع دارد و حفره درونش حدودا ۸۰ متر است. من وقتی بالای کوه بودم و به پایین چاه نگاه می کردم ترسی عجیب را حس کردم بطور خاصی ابهت داشت.

اما دلیل اصلی سفر من به این نقطه اسراری بود که در مورد اینجا شنیده بودم و مطالعه کرده بودم، برای پیدا کردن اسرار بهترین راه همکلام شدن با مردم محلی منطقه است. اما می خواهم تجربه شخصی را برایتان توضیح دهم. وقتی از کوه بالا رفتم و گودال را دیدم به این تصور بودم که اینجا اسمش زندان سلیمان بوده و بطور قطع هر کسی یا موجودی در این نقطه زندانی می شده است هیچ راه فراری نداشته و به هیچ وجه نمی توانسته به رهایی فکری کند.
اما وقتی داستان ها را می شنوید خیلی بیشتر مشتاق سفر می شوید، مردم بر این باورند که اینجا زندانی در اختیار حضرت سلیمان بوده و دیوهایی در آن بوده که از حضرت سلیمان نافرمانی می کردند دیوارهای بلند زندان هم بدین علت است که دیوها نتوانند فرار کنند، جالب تر این است که در بالای حفره ها انگار یک بنای سنگی وجود دارد. دلیلش آنست که دیوی فرار نکند، اما یک داستان جذاب دیگری هم وجود دارد.
همانطور که میدانید خداوند بعد از انتخاب حضرت سلیمان به عنوان پیامبر، قدرت های بسیاری مانند توانایی حرف زدن با حیوانات، کنترل عنصر باد در برای استفاده در امور حمل و نقل در دریا، کشاورزی و غیره در اختیار او قرار داد. حضرت سلیمان طبق افسانه ها، انگشتری داشت که با آن به تمام موجودات حکومت می کرد.
روایت جالب دیگری برای اسم این منطقه که زندان دیو یا زندان سلیمان است، وجود دارد. طبق افسانه ها دیوی در این منطقه انگشتر حضرت سلیمان را می دزدد و بعد از آنکه حضرت سلیمان دیو و انگشتر را می گیرد دیو را در کوهی زندانی می کند، اما دیو که به شدت عصبی بود در داخل کوه از خود گازهای و بخارهای سمی ساطع می کند که روایت است اگر انسانی پایش به کف این حفره برسد می میرد، به این علت است که به این منطقه میگویند زندان سلیمان یا زندان دیو.

بعد از شنیدن این داستان ها تصمیم گرفتم تصاویری از اینجا تهیه کنم. اما زندان دیو چگونه بوجود آمده است؟
همانطور که از کوه ها معلوم است که این کوه ها، کوه های آتش فشانی است و جنس سنگ های این منطقه از جنس سنگ های آذرین و دگرگونی و سنگ های رسوبی است. اما موضوع جالب این است که کوه های آتشفشانی رسوبی در جهان به ندرت مشاهده می شوند ولی یک نمونه آن در کشور ماست. دلیلش این است که رسوب کردن به آب دریا نیاز دارد. و در این منطقه دریا نیست.
علی محمدی در کتاب «تکاب افشار» می نویسد: من معتقدم این کوه در هزاران سال پیش آتشفشان بوده و بعدها در اثر تحولات زمین، گودی آن دریاچه ای را ایجاد کرده شبیه به دریاچه تخت سلیمان و باز به همین ترتیب بعد از گذشت زمان متمادی، آب آن خشک شده و بصورت فعلی در آمده است. چون سنگ هایی که بدنه کوه و زمین اطراف را تا مسافتی پوشانیده، همگی دارای خلل و فرج هستند و جزو مواد خروجی از دهانه کوه آتشفشان محسوب می شوند.

به علاوه در اطراف همین کوه چشمه های مختلفی از آب گرم دیده می شود که دارای املاح معدنی فراوانی هستند. بطوریکه سطح زمین اطراف خودرا تغییر رنگ و تغییر شکل داده اند. برخی از این چشمه ها مقدار آب ثابتی دارند و فقط فشار گاز سبب جوشش آنها می شود؛ به نحوی که انسان در ابتدا تصور می کند که مرتب از این چشمه، آب خارج می شود. در صورتیکه این طور نیست.
این بود تجربه سفر من به یکی از نقاط شگفت انگیز دنیا که در ایران است یعنی منطقه تکاب، زندان سلیمان در استان آذربایجان غربی. حتما پیشنهاد می کنم که خودتان یک سفری به منطقه داشته باشید تا متوجه کامل افسانه، حس ترس و هیجان منطقه شوید.


منبع:

1403/11/16
09:35:48
5.0 / 5
36
تگهای خبر: تاریخی , جاذبه , زمین , زمین شناسی
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری