یك وعده دیگر برای مرمت طاق كسری
به گزارش تور و گردشگری مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی از آمادگی این صندوق برای مرمت و احیاء طاق کسری اطلاع داد و اظهار داشت: با وزارت امور خارجه در اینباره نامه نگاری شد.
به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، هادی میرزایی در پاسخ به دغدغه متخصصان و علاقمندان و دوستداران میراث فرهنگی دو کشور ایران و عراق و بخصوص کمپین مردمی که از جانب معماران، شهرسازان و هنرمندان برای نجات طاق کسری به راه افتاده است، خاطرنشان کرد: با عنایت به سوابق ارزشمند صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در جذب سرمایه و احیا موفق پروژه های پرارزش تاریخی و با عنایت به شرایط پیش آمده در مورد اتفاقات اخیر در بنای با عظمت و شکوهمند طاق کسری یا ایوان مدائن، این صندوق می تواند نقش مؤثری در مرمت و احیا طاق کسری، این میراث مشترک جهانی داشته باشد.
به گفته او صندوق احیا بر مبنای تفاهم نامه های همکاری علمی با دانشگاه های مطرح کشور و چند دانشگاه مهم جهان و بخصوص تفاهم نامه مستقیمی که بین دانشگاه بغداد و دانشگاه علم و صنعت ایران منعقد شده، می تواند در این مورد ورود کند.
مدیرعامل صندوق احیا ضمن اشاره به ظرفیت پیشبینی شده در اساسنامه صندوق در خصوص توسعه ظرفیت های علمی و پشتیبانی از مرمت و احیا ابنیه تاریخی اظهار داشت: لزوم دارد سازمان برنامه و بودجه تمهیدات و اعتباراتی جهت مرمت آثار تاریخی ایران در فراتر از مرزها پیش بینی کند، تا اگر با کشورهای میزبان توافق شد این امکان وجود داشته باشد از نیروهای تخصصی در جهت حفاظت از این آثار فاخر استفاده گردد.
میرزایی تصریح کرد برای تسریع در امور حتی می توان از ظرفیت یونسکو بعنوان نهاد بین المللی که در قبال آثار تاریخی جهان مسئولیت دارد، برای مرمت طاق کسری بهره برد تا این ثروت میان نسلی که یادگار درخشان فرهنگ و تمدن ایران باشکوه در کشور عراق است حفاظت و استقامت بخشی شده و زمینه حضور باستان شناسان متخصص ایرانی برای پژوهش و جستجوهای دامنه دار دیرینه شناسی در میراث فرهنگی و تمدنی ایران فراهم گردد.
میرزایی اشاره داشت توجه به آثار فرهنگی و تمدنی در کشورهای پیرامونی که زمانی بخشی از قلمرو ایران سرافراز بوده از اهمیت ویژه ای برخوردار است،
در همین رابطه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم از موافقت دولت با تأمین اعتبار طرح مرمت طاق کسری اطلاع داد. علی اصغر مونسان اظهار داشته بود: «به دلیل اهمیت تاریخی این آثار باستانی با آقای نوبخت در دولت صحبت هایی انجام و موافقت ایشان برای پرداخت هزینه مرمت اعلام و قرار شد، بعد از برآوردهای مالی، سازمان برنامه و بودجه اعتباراتی برای احیا و مرمت این اثر تاریخی در نظر بگیرد و در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار دهد. کارشناسان میراث فرهنگی ایران به محض تحقق اعتبارات با هماهنگی همتایان عراقی به محوطه طاق کسری اعزام و عملیات مرمت و احیا را آغاز می کنند.
به گفته مونسان اجرای طرح مرمت این بنا به اعتباری حدود ۶۰۰ هزار دلار نیاز دارد.
منبع: ttma.ir
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب