برگزاری كارگاه در قالب تفاهمنامه پژوهشگاه میراث و دانشگاه آلمان
کارگاه بین المللی تعاملات و شبکه های تجاری به مثابه منابع فرهنگی و برهم کنش های فرهنگی آن در جنوب شرقی ایران در قالب تفاهمنامه پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشگاه آلمان اجرا شد.
به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، این کارگاه که بر نتایج مطالعات مشترک مردم شناسی و دیرینه شناسی دو پژوهشکده مردم شناسی و دیرینه شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دپارتمان های مردم شناسی و دیرینه شناسی دانشگاه توبینگن متمرکز بود با مشارکت دو پژوهشکده مردم شناسی و دیرینه شناسی با دانشگاه توبینگن در ضمن دو روز به انجام رسید.
در این کارگاه که به دبیری محمد کرمی و ولف فرائون برگزار شد، پروفسور پیتر فلزنر استاد دانشگاه توبینگن در رابطه با طرح مطالعاتی یاد شده به ارائه نتایج مطالعات دیرینه شناسی خود در زمینه تعاملات تجاری میان حوزه جیرفت و بین النهرین و تحول آن در ضمن تاریخ پرداخت و مشاهدات خودرا دراین زمینه تشریح کرد.
علیرضا حسن زاده رئیس و عضو هیئت علمی پژوهشکده مردم شناسی با مروری بر روش های مردم نگاری در ایران از دو منظر گفتمانی و معرفت شناختی تحقیق مشترک خود و دکتر عبدالرضا دشتی زاده را با موضوع روابط تجاری و دریایی هند و ایران ارائه نمود.
در ادامه پروفسور ویلیام بی من استاد دانشگاه مینه سوتا و رئیس انجمن انسان شناسی آمریکا به طرح موضوع روابط تجاری و فرهنگی اقوام ایرانی و سایر اقوام دز کشورهای عربی خلیج فارس در خلیج فارس با تمرکز بر مفهوم اجتماع غیر مفروض یا اجتماع بدون تصویر( unimagined community ) یا اجتماع از منظر بیرونی پرداخت و زمینه های فرهنگی و تاریخی غنی و قدرتمندی را برای نزدیکی کشورهای حوزه خلیج فارس به هم موجود دانست که کشورهای منطقه خصوصاً ایران و عربستان می توانند روابط پایدار؛ عمیق و دوستانه ای را باتوجه به این منابع غنی فرهنگی و تاریخی با هم داشته باشند.
همچنین علیرضا برفروشان کارشناس پژوهشکده مردم شناسی به ارائه بحث خود در زمینه زوال هنر فرش بافی در روستای باغ برج و جایگاه معماری در آن و محمد مکاری مدیر گروه زیست محیطی پژوهشکده مردم شناسی به بررسی رابطه تنوع طبیعی و زیستی و پزشکی مردمی در منطقه یاد شده پرداختند.
زبین کلاک دافا استاد مردم شناسی دانشگاه توبینگن و ولف فرائون محقق دانشگاه توبینگن مطالعات خودرا بر پایه منابع طبیعی و تعاملات اقتصادی و فرهنگی میان عراق و ایران بر این پایه تا زمان معاصر با تاکید بر روستای باغ برج ارائه کردند.
در ادامه نصیر اسکندری استاد دانشگاه تهران در این کارگاه یافته های خودرا در زمینه هایی مانند تعاملات تاریخ عصر برنز و باستان و تأثیرات فرهنگی آن در سفرهایی دریایی به بحث نهاد. نیما نظافتی محقق موزه معادن دانشگاه بوخوم به ارائه یافته های پژوهشی خود در زمینه منابع مواد خام در جنوب و غرب جیرفت پرداخت. نادر علیداد سلیمانی عتیقه شناس تعاملات فرهنگی را میان دو حوزه زاگرس و کرمان در دوره نوسنگی را مورد بحث قرار داد و محمد کرمی از دانشگاه توبینگن به ارائه سخنرانی خود در زمینه پویش های کلریت میان مناطق کوه و دشت کرمان و جنوب جیرفت پرداخت.
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب