میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

بازدید اژه ای از موزه ملی

بازدید اژه ای از موزه ملی

به گزارش تور و گردشگری، حضور رئیس قوه قضاییه در موزه ملی، برگزاری برنامه های هفته جهانی گردشگری، ورود الواح هخامنشی به ایران و افتتاح 188 پروژه گردشگری همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته رییس قوه قضائیه به مناسبت روز جهانی گردشگری و بازدید از الواح هخامنشی استرداد شده به ایران میهمان وزیر میراث فرهنگی، معاونان و مدیران این وزارت شد. غلامحسین اژه ای رییس قوه قضائیه در موزه ملی ایران در جریان چالش های وزارت میراث فرهنگی از طرف وزیر میراث فرهنگی شد و ضمن بازدید از بخش های مختلف موزه ملی، اظهار داشت: باید در امتداد معرفی و شناساندن ابعاد و ظرفیتهای مختلف و جایگاه «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» در سطح جامعه اقدامات گسترده تری صورت گیرد چونکه ارتباط تنگاتنگی میان حوزه های کاری این وزارتخانه با دین و فرهنگ و تمدن وجود دارد. رییس عدلیه اظهار داشت: لازم است زیرساخت های حوزه میراث فرهنگی و گردشگری را هر چه بیشتر و گسترده تر تقویت نماییم و بدانیم که سرمایه گذاری در این زمینه عوائد فراوانی را نصیب کشور می کند. حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای اشاره کرد: به سبب قانون کلیه دستگاهها موظفند از آثار و ابنیه تاریخی در رابطه با حوزه های کاری خود محافظت و صیانت کنند؛ به همین دلیل لازم است وزارت میراث فرهنگی، ابنیه تاریخی در رابطه با کلیه دستگاهها را احصاء کرده و لیست ناظر بر آنها را در اختیار دستگاه قضائی قرار دهد تا مسئولان قضائی ذیربط به عنوان مدعی العموم در موارد لازم، ورود مجدانه تری به مقوله تخریب ابنیه تاریخی داشته باشند.
آن طور که روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی اعلام کرده؛ رییس قوه قضائیه بیان کرد: به جهت انسجام و تسریع و تسهیل در پیشبرد امور حقوقی و قضائی در رابطه با حوزه میراث فرهنگی و گردشگری لازم است تا برنامه های آموزشی مشترکی میان قوه قضائیه و وزارت میراث فرهنگی تشکیل گردد. رییس دستگاه قضا با اشاره به سخن قائم مقام وزارت میراث فرهنگی در خصوص وجود برخی اماکن مجهول المالک در مناطق و بافت های تاریخی کشور که بعضاً زمینه ساز لطمه رسانی به ابنیه تاریخی می شوند، اظهار داشت: دراین زمینه اصل ۴۹ قانون اساسی تکلیف را مشخص کرده است و ظرفیتهای قانونی موجود است، پس اقدام به شناسایی و معرفی این قبیل اماکن کنید. رییس قوه قضائیه در ادامه بیان کرد: معاونت حقوقی وزارت میراث فرهنگی در قبال پرونده هایی که له یا مقابل این وزارتخانه در مراجع قضائی تشکیل می شود باید تدابیر مقتضی را از حیث متقن و مستند بودن ادله و دفاعیات در دستور کار قرار دهد و امور را به شکلی تمشیت کند که در مواردی که ذی حق بودن وزارتخانه در راستای صیانت از میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی و امور ناظر بر گردشگری، مبرهن و مسلم است، پیش از صدور رأی نهایی، مراتب را برای اتخاذ راه حل مقتضی منتقل گرداند. رییس دستگاه قضا در ادامه با تشریح و تبیین اصل ۸۳ قانون اساسی که ناظر بر حوزه کاری وزارت میراث فرهنگی است و همین طور بند (د) قانون مجازات بی نظمی در نظام اقتصادی، اظهار داشت: طبق قانون هر گونه اقدامی به قصد خارج کردن میراث فرهنگی یا ثروت های ملی ولو به خارج کردن آن نیانجامد قاچاق محسوب و کلیه اموالی که برای خارج کردن از کشور در نظر گرفته شده است مال موضوع قاچاق تلقی و به سود دولت ضبط می شود؛ همین تصریح قانونی بیان کننده اهمیت حوزه کاری میراث فرهنگی است، پس شما متولیان امر در این زمینه با جدیت پیگیر جامه عمل پوشاندن به این ظرفیتهای قانونی در امتداد صیانت و صیانت از سرمایه ها و نفایس ملی باشید.
تعریف جامعی از صنایع دستی وجود ندارد
این هفته خبرگزاری مهر در گزارشی نوشت: آخرین تعریف بین المللی که از صنایع دستی توسط کارشناسان بین المللی در سمپوزیم بین المللی یونسکو- ITC مانیل فیلیپین سال ۱۹۹۷ارائه شد چنین است: مراد از محصولات صنایع دستی، محصولات تولید شده صنعتگران است. چه با دست و چه با ابزارهای دستی و یا وسایل مکانیکی، البته مشروط بر آنکه با نقش مستقیم کار دستی صنعتگر، بیشترین اهمیت را در ارائه محصول نهایی داشته باشد. این محصولات بدون محدودیت کمی و با بهره گیری از مواد خام منابع دائمی، زیباشناختی، هنری، ابداعی، فرهنگی، کارکردی سنتی یا سمبلیک داشته و از نقطه نظر دینی یا اجتماعی، دارای ارزشی شناخته شده در بوم خود هستند.
اتاق تجاری ایران یکی از ارکان مطالبه گر حوزه گردشگری باشد این هفته اتاق تجاری یک نشست داشت در این جلسه احد عظیم زاده، رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران گفت: متأسفانه ایرلاین مناسب، مجتمع های بین راهی آبرومند، هتل های درخور توریست، اتوبوس های کولردار و … به اندازه کافی نداریم. در این شرایط هراندازه مسئولان دولتی و بخش خصوصی برای جذب توریست تلاش کنند فایده ای نخواهد داشت. چون اساساً شرایط پذیرش توریست در کشور فراهم نیست. وی ادامه داد: با همراهی دولت با بخش خصوصی، این توان را داریم که ظرف دو سال مشکلات را در این بخش حل نماییم. عظیم زاده با اعلان اینکه هر توریست خارجی معادل ۱۰۰ بشکه نفت برای کشور ارزآوری دارد، اظهار داشت: بجای این که بدنبال سرمایه از خارج برویم اول باید از خروج سرمایه جلوگیری نماییم. علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز در این جلسه با تکیه بر ظرفیتهای اتاق ایران و بخش خصوصی برای بهبود وضعیت گردشگری کشور بیان کرد: دیدگاه حاکم بر وزارتخانه ما، برون گرایی است و آماده همکاری تمام و کمال با کمیسیون گردشگری اتاق ایران و بخش خصوصی هستیم.
۹ صندوق حامل الواح هخامنشی همراه رییس جمهور به ایران آمد این هفته عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی با انتشار متنی در صفحه شخصی خود نوشت: در فرودگاه هستم. مقرر است از آقای ‎رئیس جمهوری و ۳۵۰۶ لوح تاریخی مربوط به دوره هخامنشی که در هواپیمای ایشان است استقبال کنم. پیگیری های مستمر نتیجه داد و عاقبت ۹ صندوق، هر کدام به وزن ۷۵ کیلوگرم که شامل مجموعه ای باارزش از میراث فرهنگی و تمدنی کشور است، از آمریکا تحویل گرفته شد. سوغاتی سفر آقای رییس جمهور از سفر به آمریکا، ۳۵۰۶ لوح تاریخی متعلق به دوره هخامنشی بود مبارک ملت این الواح بصورت یکجا در سال ۱۳۱۱ در تخت جمشید کشف شده بود پهلوی اول ۳۰ هزار لوح کشف شده را به آمریکا فرستاد تا مؤسسه شرق شناسی شیکاگو روی آنها مطالعه کند.
گردشگری سبز رویکرد ۱۵۰ برنامه در هفته گردشگری نشست خبری هفته گردشگری و گرامیداشت روز جهانی جهانگردی در سالن خلیج فارس معاونت گردشگری اجرا شد. در این جلسه علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: جایزه صادراتی در عرصه گردشگری در سال قبل پرداخت گردید و امسال هم در شیوه اختصاص آن بازبینی خواهد شد. شرکت در نمایشگاه های گردشگری خارجی اولویت دار، اعلام شده است. تمهیدی برای نمایشگاه گردشگری بهمن ماه امسال و پشتیبانی از بخش خصوصی اندیشیده شده است و شرکت کنندگان از ۵۰ درصد تخفیف برای حضور بهره مند خواهند شد. معاون گردشگری اضافه کرد: دو هزار متر زمین قابل تهاتر نیز به شرکت های خارجی تعلق می گیرد. روند جذب گردشگران ورودی امیدوار کننده بود به نحوی که از اول سال تا شهریور ماه امسال ۳ میلیون و ۳۵۴ هزار نفر وارد کشور شدند که در مقایسه با سال قبل رشد ۳۸ درصدی را نشان میدهد. وی اظهار داشت: برنامه لغو روادید با عراق نیز انجام شده بود و در رشد آمار گردشگران بی تأثیر نبود. یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از آذربایجان توریست ورودی داشتیم. بیش از ۲۷ درصد در عرصه گردشگری داخلی رشد داشته ایم. پیشنهاد دولت برای دو روزه شدن تعطیلات تصویب شده و در مجلس درحال بررسی است. در عرصه گردشگری داخلی با معرفی مسیرهای گردشگری جدید دنبال شد. نظام بخشی به برگزاری رویدادها همچون برنامه های ما بود. نظام نامه ثبت رویدادها نیز آماده شده است.
موزه های دفینه ۳ روز تعطیل بودند در این هفته گروه موزه های دفینه بمنظور انجام امور تعمیر و نگهداری موزه ها به مدت سه روز تعطیل بودند. تمامی موزه های وابسته به گروه موزه های دفینه شامل موزه هنر ایران، پردیس موزه ای دفینه، موزه زمان، پردیس موزه ای شهدای رامسر، مرکز فرهنگی موزه ای نور و روشنایی یزد، موزه ملی هنرهای اصفهان و مرکز فرهنگی موزه ای خودرو های تاریخی ایران در ایام دوم، سوم و چهارم مهر ماه بمنظور انجام امور تعمیر و نگهداری تعطیل بودند.
تشکیل شورایی برای اولویت های جهانی در ده سال آینده در این هفته و پیرو ثبت جهانی پرونده کاروانسراهای ایرانی در لیست یونسکو، نشست ثبت جهانی میراث فرهنگی و دستاوردهای آن در سالن اجتماعات پژوهشگاه میراث فرهنگی با حضور کارشناسان وزارت میراث فرهنگی و تیم تدوین کننده پرونده های ثبت جهانی اجرا شد. در این برنامه علی دارابی معاون و قائم مقام وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: با ثبت ۵۴ کاروانسرا تعداد آثار جهانی ایران به ۲۷ پرونده افزایش پیدا کرد البته با سایت هایی که قبلاً در کشور ثبت جهانی شده همچون قنوات و باغ های ایرانی نزدیک به ۱۰۴ سایت ثبت شده جهانی در ایران داریم. همه اعضای تیم ما به خاطر مشکلات ویزا نتوانستند در یونسکو حاضر شوند. سفارت ما هم یک هفته بیشتر نبود که در عربستان شروع به کار کرده بود البته مشکلاتی برای کشورهای دیگر هم برای صدور ویزا وجود داشت.
دارابی بیان کرد: سفارت ایران در عربستان ضیافتی برگزار کرد در آنجا چند نفر از همکاران سوال کردند که فایده ثبت جهانی چیست. این مسئله مهمی است باید به مردم آنرا توضیح دهیم. ثبت جهانی در حقیقت ثبت اعتبار است. هر اندازه این اعتبار برای یک ملت بیشتر باشد اعتبار جهانی آن ملت هم بیشتر است. ثبت آثار در یونسکو به مثابه دارایی یک ملت شمرده می شود. همین طور رابطه معناداری بین گردشگر و سایت های جهانی وجود دارد. در رتبه بندی کشورها وجود سایت های جهانی برای گردشگر ها در اولویت قرار دارد. ثبت جهانی بار معنایی دارد وقتی یک اثر طبیعی، تاریخی یا ناملموس، جهانی می شود همه مردم فارغ از نژاد و مذهب خودرا مسئول نگهداری و حفظ آن می دانند و تنها محدود به یک جغرافیا نمی گردد. دارابی اظهار داشت: از طرفی در امتداد افزایش سواد رسانه ای، توجه نخبگان و تشکل های مردم نهاد و فعالان و مردم به مشارکت در حفظ سایت های جهانی بیشتر می شود. و این گروه ها نسبت به سایت های جهانی احساس تعلق بیشتری می کنند. در جریان برگزاری ۴۵ مین نشست ریاض از تعدادی سمن های فعال تجلیل شد این تشکل ها آن دسته از نهادهایی هستند که داوطلبانه در یونسکو ثبت نام کرده و فعالیت می کردند از این حیث یونسکو از آنها تجلیل نمود. من امیدوار هستم که در ایران هم سمن ها با قدرت شکل بگیرند و فعالیت کنند و آنهایی هم که الان حضور دارند سطح کارهای خودشان را بالا برند. انحصار و امضای طلایی در پرونده های ثبتی نداریم قائم مقام وزارت میراث فرهنگی اضافه کرد: همه اقشار جامعه برای داشته های میراث فرهنگی خود احترام قائل هستند. حکمرانانی موفق هستند که همه عناصر ملی را به کار بگیرند. ما به شفافیت و ساختمان شیشه ای میراث فرهنگی اعتقاد داشته و وفاداریم. در طول این مدت سعی کردیم این بحث که گفته می شود انحصار یا امضای طلایی وجود دارد را برداریم. چون میراث متعلق به همه جامعه است و به جهت اینکه نگاه خاص فردی بر ثبت جهانی حاکم نباشد شورایی متشکل از بزرگان را تشکیل دادیم و گفتیم برای ده سال آینده اولویت ها را مشخص می نماییم.
ورود نخستین گروه گردشگران روسی به ایران بعد از لغو روادید محمد حسین صوفی مدیرعامل کانون اتومبیل رانی و جهانگردی در حاشیه مراسم استقبال از گردشگران روسی اظهار داشت: از اولویت های برنامه های تحولی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دولت سیزدهم افزایش تعاملات اقتصادی، فرهنگی خصوصاً افزایش تعاملات گردشگری با کشورهای مختلف همچون همسایگان است که بر این اساس برنامه های گوناگون و متنوعی مانند برگزاری نمایشگاه های گردشگری ایران در خارج از کشور، برگزاری انواع رالی تورها طراحی شده است. وی ادامه داد: از برنامه های مهم دیگر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی موضوع لغو روادید با کشورهای مختلف جهان به شکل یک طرفه و دو طرفه است، خوشبختانه امروز بعد از لغو روادید دو طرفه میان ایران و روسیه که حاصل چند سال تلاش و کوشش خصوصاً در یکسال اخیر بوده است شاهد ورود اولین گروه گردشگران روسی بودیم. افتتاح ۱۸۸ پروژه در کشور به مناسبت هفته گردشگری ا ۱۸۸ پروژه همزمان با روز جهانی گردشگری و با حجم سرمایه گذاری بیش از ۹ هزار میلیارد تومان راه اندازی شد.
مراسم افتتاح پروژه های گردشگری همزمان با روز جهانی جهانگردی در یکی از هتل های تهران با حضور وزیر میراث فرهنگی و تعدادی از کارکنان معاونت های گردشگری و اداره کل استان تهران اجرا شد.
در این برنامه اعلام شد؛ ۱۸۸ پروژه از انواع مصادیق گردشگری با مجموع حجم سرمایه گذاری بیش از ۹ هزار میلیارد تومان راه اندازی شد. با شروع به کار این پروژه ها در مجموع حدود ۳۹۶ هزار متر مربع به فضاهای گردشگری کشور اضافه و برای تعداد دو هزار و ۷۹۴ نفر بصورت مستقیم شغل بوجود آمد.
این پروژه ها شامل ۲۸ باب هتل و هتل آپارتمان، ۶۹ باب اقامتگاه بوم گردی و سنتی و ۵۷ مورد سایر عناوین تأسیسات گردشگریست. هم اکنون تعداد ۲۵۸۲ پروژه در انواع مصادیق تأسیسات گردشگری با مجموع حجم سرمایه گذاری ۳۶۷ هزار میلیارد تومان در سطح کشور در دست راه اندازی است که ظرفیت اقامتی این پروژه ها شامل تعداد بیش از ۱۰۹ هزار اتاق است که با شروع به کار این پروژه ها برای بیش از ۱۰۳ هزار شغل مستقیم ایجاد خواهد شد.
تعداد موافقت اصولی های صادره در دولت سیزدهم ۵۹۱۶ مورد بوده است. تعداد مجوزهای ایجاد صادره در دولت سیزدهم نیز ۱۰۴۳ مورد بوده است.
همچنین بیشترین جذب اعتبارات زیرساختی استانی سال ۱۴۰۱ به ترتیب اولویت شامل استانهای اردبیل، ایلام، آذربایجان شرقی، هرمزگان، خوزستان، کرمان، فارس، گلستان، آذربایجان غربی و لرستان است.
همچنین اعلام گردید از شروع دولت سیزدهم با احتساب پروژه های هفته دولت امسال حدود ۱۰۷۷ پروژه در عرصه گردشگری با مجموع حجم سرمایه گذاری بیش از ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به افتتاح رسیده است که افتتاح این پروژه ها توانسته بیش از ۲۸ هزار تخت به ظرفیت اقامتی کشور اضافه و برای حدود ۳۲ هزار نفر بصورت مستقیم شغل بوجود آورد.

1402/07/08
14:47:55
5.0 / 5
334
تگهای خبر: آموزش , باغ , تاریخی , توریست
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری